• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Alisca, Pesten, nekünk

2010-05-12 ● Kántor Endre

Ritkán fordul elő, hogy ennyi szekszárdi bort lehetne kóstolni a fővárosban. Az ellustult fogyasztói elitnek csak annyit kell tennie, hogy elvonszolja tespedt potrohát a Budapest Szíve program által környezetében megújult Károlyi Palotába, ahol semmi más dolga nincs, minthogy kifizesse a több, mint méltányos belépőt, tartsa a mellékelt poharát, és figyeljen a megjelent borászok valamelyikére.

A május 20-án, délután kezdődő programban a házigazda szerepét játssza a:

Bodri Pincészet, Bősz Pincészet, Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Pincészet, Fritz Pincészet , Gallus Pincészet, Heimann Családi Birtok, Márkvárt Pincészet, Mészáros Pincészet, Módos Borászat, Németh Családi Pincészet, Pálos Miklós Borműhely, Sebestyén Pincészet, Takler Pincészet, Remete Pince (Vesztergombi József), Tringa Pincészet , Tüske Pincészet, Vesztergombi Ferenc és Vida Péter.

Hogy mire lehet számítani? Hadd adjunk pár tippet a legutóbbi írások alapján:

Szekszárdiak is arattak Bordeaux-ban

Vida Szekszárdi Merlot 2008

Quo Vadis, kadarka?

Mert megérdemlik 2: A remete barlangja

Eper és vér ? néhány Heimann-bor ürügyén

Hogy az elején miért illettem így a tisztelt pesti publikumot? Hát mert most, hogy megvan az M6-os arra sincs mentség, hogy nem rohan le Szekszárdra az ember szanaszéjjel vásárolni magát pincéknél. Arra meg aztán végképp nincs, ha azt kihagyjuk, mikor ezek a borászok fogják magukat, Pestre jönnek, és összedobnak egy ilyen kóstolót.  Tehát, még egyszer, hogy senkinek ne legyen mentsége a távolmaradásra:

alisca470_1

Higyje el mindenki: érdemes elmenni, megéri.

Címkék: alisca, bikavér, borkóstoló, kadarka, kóstoló, Szekszárd, szekszárdi

← Megzsarolták a Romanée-Contit Kerházas aszút vesz Amerika →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!