• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Az idei Év Bortermelője jelöltjei

2013-11-12 ● Kántor Endre

A Magyar Bor Akadémia idén 23. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését. Az idei öt jelölt közül négyen tavaly is versenyben voltak, ötödikként új belépőt köszönthetünk egy fiatal borász személyében.

A tavalyi nyertes, Áts Károly helyett Bolyki János jutott a döntőbe, a másik négy jelölt tavaly is versenyzett a címért. A listán szereplőkből is látni, hogy mára egyre nagyobb elismerést kapnak a fiatal borászok. Ahogy tavaly, Szekszárd most is túlsúlyban van.

Az idei névsor ABC sorrendben:

Bolyki János ? Egri borvidék

Borbély Tamás ? Badacsonyi borvidék

Dúzsi Tamás ? Szekszárdi borvidék

Gálné Dignisz Éva ? Kiskunsági borvidék

Heimann Zoltán ? Szekszárdi borvidék

Címkék: Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, év borásza, év bortermelője, Gálné Dignisz Éva, Heimann Zoltán

← Mennyiségre jó a termés Sopronban Sokat várnak a kartonpalackos bortól →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!