Érdekes újdonsággal rukkolt elő egy borászat: csomagolási szakértőkkel együtt dolgozva létrehoztak egy kartonpapír borosüveget, a bag-in-boksz koncepció továbbgondolásaként.
A Paper Boy Wines nem alsópolcos termékeket kínál ? pont ellenkezőleg, a prémium szegmensre koncentrálnak újszerű kiszerelésükkel. A Truett Hurst koncepciója elsősorban a környezetbarát gondolkodásúakat célozza meg – írta a Beverage Daily.
A tojástartó anyagához hasonló kartonpalack belsejét vékony, károsanyag-mentes plasztik filmréteg borítja, hogy garantáltan víz- (illetve bor) tartó legyen. A kaliforniai pincészet szerint sok szempontból megelőzi az üvegpalackot, de elsősorban a környezetkímélő mivoltában. A palackok 80%-ban újrahasznosított anyagból készülnek, az üveghez képest 67%-al csökken így a karbonlábnyoma (vagy szénlábnyom, ill. szébdoixid-lábnyom). A szállítás költségeit is közel 20%-al csökkentették így, a pincészet vezetője azonban kiemelte azt is, hogy a kartonpalackok nagyon kitűnnek a többi közül, így komoly potenciállal bírnak az impulzusvásárlók körében és a környezettudatosan gondolkodóknál is.