• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Az utazó gasztrocirkusz

2017-10-27 ● Kodela Mia

A Gastro-Hack-es fiúk nem akarnak éttermet nyitni, az egy helyben maradás amúgy sem az ő stílusuk, cserébe bárhol feltűnhetnek, legyen az egy nagyobb rendezvény vagy egy borászat udvara. Ne várjunk tőlük hagyományos gasztronómiát, de élményt, na azt kapunk.

22730367_1181141965352686_6886914588548796553_n

Somló, Gyöngyöspata, Szent-György-hegy, Budapest, Keszthely, Csopak, Paloznak?. ha így folytatják, a kéktúra mintájára egy Gastro-Hack útvonalat is elneveznek egyszer. Czinege Tamás, Németh Richárd (WineFlow) és Pintér Árpád (Pixeltaster) baráti, közös főzései alakultak profi eseményekké, ami természetesen nem úgy profi, ahogyan azt elképzeljük, mert velük kapcsolatban semmi nem olyan, mint ahogyan azt elképzeljük. Van viszont az utolsó percben is változó, kreatív és néha meghökkentő párosításokon alapuló konyha, természetesen nem maradhatnak el a hozzájuk párosított borok (mi pont a Szent Donát Birtok tételeit kóstolhattuk), és ha éppen kávéra (Umami Coffe roastery), pálinkára vagy csokoládéra (Harrer Chocolat) fájna a fogunk, az is kéznél van. A gasztroműhelyüket érdekes, a szakmájukban elismert vendégekkel töltik meg, legyenek azok sommelier-k, séfek, baristák, grillmesterek, sörfőzők, kávépörkölők, borászok, vagy párlatszakértők.

22279749_1171094443024105_4445570888758264068_n

A dizájn elemnek sem utolsó Big Green Egg a központja a mutatványoknak, abban mindig sül valami Czinege úr és Faludi Dani (Füstölgő BBQ Sarok) kezei alatt, de ha kell, Németh Ricsi eldobja a borospalackot, Pintér Árpád a fényképezőgépet, és forgatják, amit éppen forgatni kell. Ha pedig én rebegtetem a szempilláimat, hogy húst azt ne, légyszi, akkor is rögtönöznek valamit a tányéromra. Náluk ez így megy.

21032403_1142769112523305_4826508742805318445_n

Főztek már rengeteg embernek egyszerre a Paloznaki Jazz Pikniken, vagy a Budapesti Borfesztiválon, de ha csak egy tucat vendéget kell elkápráztatni, nekik az is ugyanolyan örömmel és lazasággal megy. Előre még ők sem tudják megmondani, hogy hol lehet velük találkozni, kövessétek a Facebook oldalukat, ha tudni akarjátok, melyik városban, melyik borvidéken bukkannak fel éppen, Budapesten pedig a Vacsoraterápia nevű eseményeiket érdemes felkeresni egy jó kis gasztro showműsorért.

(Fotók: Pintér Árpád, Pixeltaster)

Címkék: Gastro-Hack, gasztro, gasztronómia, pixeltaster

← Puro ? egyedülálló bor született Carassia pezsgők →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!