Kalandozás Erdélyben és Székelyföldön, úticél: Csíkszentdomokos és Brassó. Tavaly már tett egy kört itt, és Katona Csabának annyira megtetszett, hogy most repetázott.

Ki tudna ellenállni egy lovasszánozásnak, pezsgővel? Vagy egy olyan étteremnek Brassóban, amely a Pilvax nevet viseli, falán az ismert jelenet Preiszler József színezett tollrajzának másolatán, a ’48-as fiatalokról? Hát még ha egy parádés menüsor is jár mindehhez, marhapofával töltött derelye, tárkonyos-fehérboros-aludttejes mártással és körte csipkebogyómártással, karamellel, tökmaggal, és gorgonzolafagyival…

Aztán persze érkezik egy visszautasíthatatlan ajánlás pacalra, méghozzá pacallevesre, a Csíkszentdomokosi Kárpátia panzió éttermébe. Nyilván kihagyhatatlan.

Katona Csaba és Kántor Bandi pacalról, szászokról, székelyekről, erdélyi konyháról: érdemes meghallgatni!
