• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Breitenbach Lapis Hárslevelű 2008

2011-12-08 ● borravalo.hu

Súlyosan minerális, rusztikus illatú bor, kenyérhéjas, kovás, zölddiós, magas savtartalommal és alkohollal. Komoly és fejtegetni való.

Kiss Jánosról, a fiatal és lelkes tokaji borászról már értekeztünk egyszer, akkor jó benyomást tett rám, hogy nem tagadja az útkeresést és elfogadja a tanácsokat, odafigyel a borivók visszajelzéseire, borai pedig férfias, jó gerincű italok voltak egytől egyig. Akkor kimaradt a sorból a Lapis hárs
A poharamban közepes intenzitású arany színnel mutatkozik be, nem túl olajos. A pohárból súlyosan minerális, rusztikus illat tör elő, ami szamorodnira, konyakra, ázott kőre, keleti fűszerekre emlékeztet. Ez nem a hárslevelű krémes-gyümölcsös, populáris arca. A korty puha és vastag, kenyérhéjas, kovás, zölddiós, magas savtartalommal és alkohollal. Cseres, fűszeres utóíz, hosszan megmarad.
Nem könnyű és nem könnyen érthető bor, viszont komoly és fejtegetni való. 2500 Ft körül kapható, már ha kapható, mert a Breitenbach borok egyelőre pár száz üveges volumenben készülnek. 3,5 szép csillag.

Címkék: 3.5 csillag, Breitenbach, hárslevelű, Kiss János, Lapis, Tokaj

← Gál Lajos Pincészete Kántor-tag 2009 Demeter Merlot 2008 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!