• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Címkeváltás Bolykiéknál

2018-10-11 ● Kodela Mia

Az egri Bolyki Pincészet idén váltott címkecsaládot, ami folytatása az eddigi könnyed, humoros palackdizájnnak. Az illusztrátor által kézzel rajzolt mesevilág megálmodója most is Ipacs Géza volt, mi pedig elmerülhetünk a színes fantáziabirodalomban, ami borász és grafikus együttműködéséből jött létre.

bolyki_janos

Bolyki János borait ismerjük egyrészt ízükről, másrészt pedig magukról a címkékről. Ki ne kért volna már Indián nyárt vagy Hazug mókust, a Pocok a szántásbant meg már ragozni sem könnyű, pláne két-három pohár után.

A kezdetektől Ipacs Géza grafikussal együtt dolgoztak ezeken ? az akkori piaci viszonyok között merésznek számító ? címkéken, de a borfogyasztók hamar megkedvelték az izgalmas vizuális világot, a figurákat és a történeteket, amik most mind kicsit átformálva ugyan, de tovább folytatódnak.

?Népszerűek voltak az eddigi címkéink is, azonban úgy éreztük, szükség van a váltásra, hiszen nemrég átalakult a portfóliónk. Az egri bikavért középpontba állító új kínálat egységes címkevilágot kívánt meg, aminek a tervezését ismét Gézára bíztam. A munkakapcsolat mellett hosszú évek óta barátok is vagyunk, ő tudja a legjobban, hogy grafikai szempontból mi illik hozzánk? ? indokolja Bolyki János a változást.

Az Ipacs Géza által tervezett új címkék vizuális keretét maga a Bolyki Pincészet, az emblematikus kőfejtő adja, ami mindegyiken megtalálható, hiszen ott történnek az igazán fontos dolgok. Mint egy színházi előadás díszlete, amiben zajlanak az események, pont úgy, ahogy a pincészet is nyüzsög az itt dolgozóktól, a látogatóktól, az itt házasodóktól, a fesztiválok és koncertek jókedvű közönségétől.

Bolyki_sajto7

Az inspirációt a korábbi címkék adták, ezeknek az eredeti motívumaihoz nyúltak vissza, látható rajtuk a mókus, a nyúl, a zebra és a többiek. Különlegessége ugyanakkor, hogy a mostani digitális korban ritkának számító grafikák összes elemét kézzel rajzolta egy illusztrátor.

Megmaradt a hátcímkék narratív stílusa, amihez koherensen illeszkedik a képi világ, a történeteket alátámasztják a rajzok, és fordítva. És megmaradt az eddigi játékosság is, a könnyed, vicces, mesés elemek, amik viszont grafikailag sokkal szofisztikáltabbak lettek, és az eddig lazábban egymáshoz kötődő címkék most zártabb egységet alkotnak. Mindegyik bornak megvan a saját története, mégis egy egész sztorit mesélnek el együtt. A sorvezető az Ördöngős Nyúl, ő kalauzol végig a pincészeten, mutatja be a borokat, történeteket mesél, és véleménye van mindenről, ami Bolykiéknál történik.

bolyki borok

?Egy számomra fontos címkevilág újult meg, mely ugyan megtartotta a fő motívumokat, de stílusa egységesebb és mesésebb lett. Új funkciót is kapott: minden címke egy-egy Bolyki-féle történetet, szöveget illusztrál, mely történetek egybefűzve meg is jelennek egy új kiadványban. A váltás azért is indokolt volt, mivel Bolyki Jani lassan már négygyermekes apa lesz, és így gyerekeinek saját történeteket mondhat az Ördöngős Nyúlról és barátairól? ? meséli a tervező Ipacs Géza az új címkék sztoriját.

Az új évjáratokkal együtt fokozatosan cserélik le az összes címkét, jövő év végén már csak ezekkel találkozhatnak a vásárlók.

Címkék: Bolyki, Bolyki János, bolyki pincészet, design, Ipacs Géza, új címke

← Őszi ízek rozé mellé Kreinbacher pezsgő a CSWWC világbajnokok között →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!