• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Hedges CMS Red 2004

2010-08-30 ● borravalo.hu

57% merlot, 39% CS és 4% syrah, leginkább a család Columbia Valley-ben található ültetvényeiről. Közép rubin szín, mahagóniba mosódó szélekkel.

Lekváros, „past its best” illatok: főleg dohány és sűrű szilvadzsem, régi „nagy villányiak” illata. Aztán bontakozik mögé egy sor újvilágias jegy: cassis és fekete bogyósok, konyakmeggy. Szájban vaskos test, szilva és édes fűszerek, jól besimult, de jelentős mennyiségű tannin, eltűnőben lévő savak, likőrösség.

Közepesnél hosszabb lecsengésű, kissé szirupos anyag. Populáris hangolású újvilágias stílusú bor, ami megpróbálja elhitetni velünk, hogy egy árkategóriával feljebb járunk. De nem. Valószínűleg fiatalabb korában szebb volt, a balansz valószínűleg akkor a nagy mennyiségű tannin-nagy test-lehengerlő gyümölcsösség irányába billent. Három csillag.

Címkék: 2004, 3 csillag, Cabernet, cms, cms red, columbia valley, merlot, red, syrah, USA, Washington

← Frittmann Kunsági Ezerjó 2009 Dűne Imrehegyi Nektár 2009 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!