• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Cos d Estournel 1970 (Győzelem, ittasan)

2010-03-05 ● borravalo.hu

Na ez az, ami teljesen ismeretlen fogalom Magyarországon, a tökéletesre érlelt, a fogyasztónál lehetőleg idősebb vörösbor.

Sajátos érzés, ha egy negyvenéves bor kapcsán az ember csak azt a kérdést teheti fel, hogy 10 vagy 15 év van még benne? Tökéletesen egyben lévő jószág. Mélyrubin mag, kifelé gránátszínné alakul, de a széleken sem teljesen fakó. Illatra elsőre brutálisan erős kormos-földes-hamvas jegyek érződnek, amelyek mögött ott van egy csomó friss (!) feketebogyós gyümölcs.

cos470

Teljesen kifejlett, de egyáltalán nem fáradt illat. A sav közepes plusz, és tök friss. A tanninok kicsit lekushadtak, de bársonyosan azért jelen vannak. Közepes plusz a test, az alkohol erős közepes plusz, melengető. Földes avaros, kormos ízjegyekkel indít, aztán jön egy rakat gyümölcs. Az élénk sav még jobban ráerősít a feketeszeder-feketeribizli ízekre. Nagyon hosszan tart, tökéletes egyensúlyban, száraz, fás-poros ízt, meg gyümölcsös lecsengést hagy maga után. 5 szép csillag.

UI: Ezzel a borral ünnepelte Stevie Kraft, hogy a Tokaj Reneszánszos arcokkal rárúgták az ajtót a londoni borelitre. (Erről még bővebben később?)

Címkék: 1970, 5 csillag, Bordeaux, cos, d Estournel

← Hilltop Neszmélyi Fűszeres Tramini 2004 Ostromállapot →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!