• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Csordás-Fodor Nagy-Somlói Olaszrizling 2008

2013-05-14 ● Kántor Endre

Intenzív, erőteljes savgerincű, valódi somlói bor, amit mindenképpen érdemes dekantálni fogyasztás előtt.

Intenzív, reszelt almás illattal nyit, ami erőteljes ásványosságba és némi oxidációba hajlik. Némi gyógyfüvesség hozza az olaszrizlinges jegyeket, de alapvetően a hegy dominál. A kortyban is a minerália uralkodik, sósság a vezérelv, mellé sorakoznak fel az alapvetően érett fehérhúsú gyümölcsök és édesfűszerek.

Intenzív aromák, reszelt alma itt is, gyógynövények és bazalt. Határozottan savas, és mintha némi tannin is fellelhető lenne. Hosszan kitart a szájban, a lecsengést is a savak vezérlik, grépfrútos vége van. A test közepesnél nagyobb, hozzá a 12.5%-os alkohol szinte ajándék. Érdemes dekantálni, szellőztetni kicsit, nagyon szép bor. 1800 forint körüli árával ez bizony 4 csillag nálam.

Mit kell tudni a somlói borokról?

Címkék: 2008, 4 csillag, Csordás-Fodor, olaszrizling, Somló

← Sasseo Primitivo Salento IGT 2011 Borok grillpartira →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!