• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Debreczeni Sauvignon Blanc Barrique 2009

2010-09-21 ● Kántor Endre

Illata tökéletes SavBlanc, tanítani lehetne. Nem nyomja el a fa, pedig hordóban érett. Koncentrált cucc, többre vágyóknak.

A várban leltem erre a finomságra (mint sok más mindenre is), és tetszett. Elsőre azt gondoltam: nem lesz túl meglepő egy újabb etyeki SavBlanc, de tévedtem. Kiugrik a pohárból az illat, bodza, vágott fű, csalán és valami édeskés fehérvirág is.

Itt még a 2007-es palackban

Aztán jön az íz, hasonlóan intenzív, nagyon érett alapanyagra utal, koncentrált. Domináns az egres, zöldfűszerek, és az érett fehérhúsú gyümölcsök. Édességet érezni, először maradék cukorra tippelek, később kiderül, hogy az alkohol adja, ami majdnem 16-os (!). Érdekes, de nem érezni, állja a sarat a sav és a test. Még nincs a boltokban, összesen 496 palack van belőle (a képen még a 2007-es palackban, ahogy én kóstoltam), 3500 Ft körül lesz kapható, nekem 3,5 szép csillag így.

Címkék: 2009, 3.5 csillag, barrique, Debreczeni, debreczeni szőlőbirtok, Etyek, Etyek-Buda, sauvignon blanc

← Ráspi Electus 2007 Orbán Pincészet Szürkebarát Battonage 2009 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!