• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Dúzsi Pipe 2011

2012-01-16 ● Kántor Endre

Jópofa, könnyed, parfümös gasztrobor, nem csak libához – simán elcsúszik egy muflon pörkölttel is.

Mindig is szerettem Dúzsiék játékos könnyedségét. Ezt régebben a vörösök között leginkább a Menoire-ban díjaztam nagyon, mellyel nem csak egy vidám bort kapott az ember, de egy izgalmas, sokak által nem használt fajtát is. Ebben a borban is erősen kifejti hatását a menoire, de szépen ott van a blauburger is a zweigelt és portugieser is.

Valódi újborral van dolgunk, intenzív sötét bíbor szín, intenzív, gyümölcsös, parfümös, fűszeres illat, ízben is a primőrök uralkodnak, mögöttük a fűszerességgel. Szép harmonikus, könnyedre hangolt bor, kimondottan tetszetős, 11,5%-os alkohollal, mely igazán gasztroborrá teszi.

Jó benne, hogy több helyen megtalálható, ezt egy átlag CBA-ban lőtte kedves vendéglátónk, mintegy 1200 forintért, jó társa volt egy sütőtökös muflon pörköltnek. Tetszett. 3,5 csillag.

Címkék: 2011, 3.5 csillag, Blauburger, Duzsi, Dúzsi Tamás, Menoire, pinot noir, Pipe, portugieser, Szekszárd, zweigelt

← Valdepenas Cepa Ineo 2005 Várakozások →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!