• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Először nyert aranyat magyar pezsgő a CSWWC-n!

2016-07-12 ● Kodela Mia

Harmadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságot (CSWWC), amelyen két aranyérmet kaptak a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgői, a Prestige Brut és a Brut Classic 2011 Magnum.

A CSWWC-n (Champagne and Sparkling Wine World Championships) kizárólag pezsgőket értékelnek és a zsűri kifejezetten erre szakosodott, világhírű szaktekintélyekből áll. A rangos megmérettetést életre hívó Tom Stevenson szakíró, Essi Avellan Master of Wine és Dr Tony Jordan mellett Márkus György is a szakértői panel tagja volt.

A mezőnyt országonként, régiónként és stílusonként értékelték, díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése esetén ítéltek oda. A vb-re idén minden eddiginél több pezsgőt neveztek Champagne-ból és a világ legtávolabbi pontjairól, nőtt a résztvevő országok száma is, ezek közül összesen 16 ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet, köztük Magyarország.

Kreinbacher katalógus 180X256mm 09 05.indd

A vakkóstolás és pontozás két teljes héten át zajlott Kentben, Magyarország rögtön az első versenynapon került sorra Ausztria, Moldova, Szlovénia, Horvátország és Ukrajna mellett.

Az arany- és ezüstérmek teljes listáját július 6-án hozták nyilvánosságra a CSWWC weboldalán.

Kreinbacher Brut Classic 2011 Magnum

A somlói Kreinbacher Birtok második alkalommal vett részt a megmérettetésen, hazai tradicionális pezsgőt pedig most először díjaztak aranyéremmel a CSWWC-n. A Prestige Brut mellett a Brut Classic 2011 Magnum is aranyat nyert.

?A verseny újabb lehetőség volt számunkra, hogy nemzetközi mezőnyben, nemzetközi szakértőktől kapjunk visszajelzést, mire lehet képes Somló és a furmint tradicionális pezsgőként? ? fogadta a hírt Prisztavok Zoltán, a Birtok kereskedelmi és marketing vezetője.

Somlón minden pezsgőt Méthode Traditionnelle módszerrel, palackban erjesztve és érlelve készítenek, legalább 18-22 hónap seprőn tartással. A Prestige Brut 100 % furmint pezsgő, a Brut Classic évjáratos magnum különlegessége pedig az, hogy több mint 3 évig érlelődött és a pezsgő a nagyobb palackban frissebb, gazdagabb arcát mutatja.

?Reméljük, hogy a vb eredménnyel erre az izgalmas borvidékre és a hazai szőlőfajtára is sikerül felhívni a figyelmet az értők és a pezsgőrajongók körében, ahogyan mi is fontos iránytűnek tekintjük a zsűri véleményét és igyekszünk minél több díjazott pezsgőt megismerni? ? tette hozzá Prisztavok Zoltán.

Sikeresen szerepelt a Kreinbacher Birtok forgalmazásában elérhető két champagne-ház is. A Charles Heidsieck összes beküldött tétele aranyérmet kapott: a Brut Réserve, a Rosé Réserve, a Rosé Millésime 2006 és egy 1989-es Brut Jeroboam. A Piper-Heidsieck háztól az Essentiel Cuvée Brut és a Rare Millésime 2002 champagne aranyérmet, a 2006 Vintage Brut ezüstöt gyűjtött be.

Címkék: CSWWC, Kreinbacher Birtok, nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokság, pezsgő, Somló

← Főzdefeszt a hétvégén Kis Borhatározó →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!