• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Főzdefeszt a hétvégén

2016-06-09 ● Kodela Mia

Sorrendben a tizenegyedik Főzdefeszt startol most hétvégén a Városligetben 2016. június 10 és 12-e között.

A látogatók a megszokott különlegességek mellett egy sor újonnan nyílt, vagy éppen nyitó főzde söreit is megkóstolhatják. Etióp kávés-kakaós brown ale, ?Első Csók? nevű bohemian pilsner, Grabanc ? a néhai első magyar IPA, a Mangalica Barbecue Show hatalmas amerikai burgerekkel: csak néhány név a hétvége étel és ital kínálatából.

13051734_1298366660176450_7394628659551080424_n

A Főzdefeszt idén elhagyja a fesztiválkártyát, így a látogatók a hagyományos fizetőeszközökkel, azaz készpénzzel és bankkártyával tudnak majd fizetni az italokért és az ételekért. A szervezők a rendezvényre megszerezték a német Spiegelau cég söröspoharait. Így kifejezetten kézműves sörre fejlesztett kristálypoharat fognak kínálni 1 200 forintért, köszönhetően Georg Riedlnek, aki egy kézműves sörpohár butikot is berendeztet a Főzdefeszt látogatóinaik kedvéért.

A Főzdefeszt a tőle megszokott módon az idén is bemutat egy sor újonnan nyílt vagy éppen nyitó főzdét. Kint lesz például a Mad Scientist, amely pár hónappal ezelőtt indult el Budapesten a Monyó Brewing Co. mellett. A leányvári Beerfort is először mutatkozik be a Főzdefeszten, és az Etyeki Sörmanufaktúra friss söreit is most kóstolhatják meg először a látogatók.

Főzdefeszt_01

A 2013-ban alapított szentesi Zentus is most jön először a Főzdefesztre az etióp kávés-kakaós brown ale-jével. A Váci úti Főzde Projekt ugyan majd csak idén ősszel nyit meg, de már most 4 sörrel tesztelik a piacot a fesztiválon ezen a hétvégén. Az újhartyáni Áperte is nyitó főzde, de csábítana az ?Első Csók? nevű bohemian pilsnerével. A District 7 Brewing Company is még csak most bontogatja a szárnyait, de kint lesz első sörük a Natural Finish.

Az újonnan bemutatkozók mellett találkozhatunk a régi kedvenceinkkel is, akik klasszikus lágereikkel, ipáikkal, gyümölcsös söreikkel és számtalan új fejlesztéssel készülnek. Armando_Otchoa ? a Főzdefeszt alapítótársa – újra megfőzte a néhai első magyar IPA-t, a Grabancot. Jönnek fel, s egyre nagyobb figyelemmel és odaadással készülnek a klasszikus lágersörök és újhullámos pilzeniek: a fesztivál látogatói megtalálják a jó magyar alsóerjesztésűeket mások mellett a Zip?s, a Szt. András, a Fóti, a Kapucinus, a Zentus, a Yeast Wörks, és a District9 ? a kilencedik kerületi főzdéket és kocsmákat tömörítő kezdeményezés ? standján.

Idén sem kell messzire elutaznia azoknak, akik külföldi sörkülönlegességére vágynak, hiszen a Fesztivál nekik is kínál finomságokat: bemutatkozik a Hekkelberg, a Csehországban főzött magyar brand, aki könnyű, finom és olcsó ivósörrel jön. Az Importer standjában ott lesz a Fourpure ? London leggyorsabban növekedő craft-brewery- je, ami sokak szerint a következő évtized Brewdogja. A Bel D?Or pedig kis belga sörözőből nőtte ki magát importőrré, és most a belga sörkultúra ismeretlen, új oldalát tárja a főzdefesztezők elé.

A szervezők meghívták a rendezvényre a Pilsner Urquellt, hogy a látogatók végre egy tisztességes és pontos választ kapjanak a magyar sörforradalomra egy olyan nagyüzemi sörfőzdétől, aki a világ egyik legjobb pilzenijéből csapol, különleges tankokból, de szűretlenül.

További információk itt.

Címkék: 11. Főzdefeszt, Főzdefeszt, kézműves sör, sör

← Gasztrotérkép a déli parthoz Először nyert aranyat magyar pezsgő a CSWWC-n! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!