• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Főzdefeszt a hétvégén

2016-06-09 ● Kodela Mia

Sorrendben a tizenegyedik Főzdefeszt startol most hétvégén a Városligetben 2016. június 10 és 12-e között.

A látogatók a megszokott különlegességek mellett egy sor újonnan nyílt, vagy éppen nyitó főzde söreit is megkóstolhatják. Etióp kávés-kakaós brown ale, ?Első Csók? nevű bohemian pilsner, Grabanc ? a néhai első magyar IPA, a Mangalica Barbecue Show hatalmas amerikai burgerekkel: csak néhány név a hétvége étel és ital kínálatából.

13051734_1298366660176450_7394628659551080424_n

A Főzdefeszt idén elhagyja a fesztiválkártyát, így a látogatók a hagyományos fizetőeszközökkel, azaz készpénzzel és bankkártyával tudnak majd fizetni az italokért és az ételekért. A szervezők a rendezvényre megszerezték a német Spiegelau cég söröspoharait. Így kifejezetten kézműves sörre fejlesztett kristálypoharat fognak kínálni 1 200 forintért, köszönhetően Georg Riedlnek, aki egy kézműves sörpohár butikot is berendeztet a Főzdefeszt látogatóinaik kedvéért.

A Főzdefeszt a tőle megszokott módon az idén is bemutat egy sor újonnan nyílt vagy éppen nyitó főzdét. Kint lesz például a Mad Scientist, amely pár hónappal ezelőtt indult el Budapesten a Monyó Brewing Co. mellett. A leányvári Beerfort is először mutatkozik be a Főzdefeszten, és az Etyeki Sörmanufaktúra friss söreit is most kóstolhatják meg először a látogatók.

Főzdefeszt_01

A 2013-ban alapított szentesi Zentus is most jön először a Főzdefesztre az etióp kávés-kakaós brown ale-jével. A Váci úti Főzde Projekt ugyan majd csak idén ősszel nyit meg, de már most 4 sörrel tesztelik a piacot a fesztiválon ezen a hétvégén. Az újhartyáni Áperte is nyitó főzde, de csábítana az ?Első Csók? nevű bohemian pilsnerével. A District 7 Brewing Company is még csak most bontogatja a szárnyait, de kint lesz első sörük a Natural Finish.

Az újonnan bemutatkozók mellett találkozhatunk a régi kedvenceinkkel is, akik klasszikus lágereikkel, ipáikkal, gyümölcsös söreikkel és számtalan új fejlesztéssel készülnek. Armando_Otchoa ? a Főzdefeszt alapítótársa – újra megfőzte a néhai első magyar IPA-t, a Grabancot. Jönnek fel, s egyre nagyobb figyelemmel és odaadással készülnek a klasszikus lágersörök és újhullámos pilzeniek: a fesztivál látogatói megtalálják a jó magyar alsóerjesztésűeket mások mellett a Zip?s, a Szt. András, a Fóti, a Kapucinus, a Zentus, a Yeast Wörks, és a District9 ? a kilencedik kerületi főzdéket és kocsmákat tömörítő kezdeményezés ? standján.

Idén sem kell messzire elutaznia azoknak, akik külföldi sörkülönlegességére vágynak, hiszen a Fesztivál nekik is kínál finomságokat: bemutatkozik a Hekkelberg, a Csehországban főzött magyar brand, aki könnyű, finom és olcsó ivósörrel jön. Az Importer standjában ott lesz a Fourpure ? London leggyorsabban növekedő craft-brewery- je, ami sokak szerint a következő évtized Brewdogja. A Bel D?Or pedig kis belga sörözőből nőtte ki magát importőrré, és most a belga sörkultúra ismeretlen, új oldalát tárja a főzdefesztezők elé.

A szervezők meghívták a rendezvényre a Pilsner Urquellt, hogy a látogatók végre egy tisztességes és pontos választ kapjanak a magyar sörforradalomra egy olyan nagyüzemi sörfőzdétől, aki a világ egyik legjobb pilzenijéből csapol, különleges tankokból, de szűretlenül.

További információk itt.

Címkék: 11. Főzdefeszt, Főzdefeszt, kézműves sör, sör

← Gasztrotérkép a déli parthoz Először nyert aranyat magyar pezsgő a CSWWC-n! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!