Tours-i Szent Mártonra méltán lehetünk büszkék mi, magyarok, hisz Pannonia szülötte, és elég sokra vitte, Tours harmadik püspöke, majd Franciaország és számos más ország védőszentje is lett Európa-szerte. Ha Márton nap, akkor liba és újbor – de honnan jön ez az egész?
Az erdő egy konyhakert
Fogalmad sincs, hogy kirándulás közben akár egy Michelin-csillagos étterem konyhakertjében is lehetnél: olyan sok finomság van a természetben egy karnyújtásnyira, hogy mellette saját konyhai diverzitásunk brutálisan sivár. Ez derült ki a Megyeri Sárával való beszélgetésből.
Laosz gasztrós szemmel – és gyomorral
Milyen az, amikor egy halas családba született gasztrós egzotikus távolkeleti országba utazik, azzal a céllal, hogy végigkóstoljon mindent, amit csak tud? Óriási élmény, inspirációgyűjtés és felismerések sokasága – de tartogat veszélyeket is. Lévai Zsuzsi útikalandjai.
Észak-Rajna-Vesztfália kóstolva
A német gasztronómiáról sokaknak még mindig a barna mártás német verziója, az ún. „generalsosse” jut eszébe, esetleg a curry wurst, de semmiképpen nem a csúcsgasztronómia. Pedig, még akkor is könnyen találni igen magasfokon, kíváló minőségű alapanyagokból elkészített fogásokat, ha csak egy egyszerű, hagyományos konyhára szakosodott vendéglátóhelyen ülünk le. Így volt ezzel Katona Csaba is, Észak-Rajna-Vesztfáiában.
Lecsó: nem egyedi, mégis egyedül a mienk
A lecsóról még a Wikipédia is azt írja, hogy magyar étel, az angolban is a magyar szóalak honosodott meg. Mindez annak ellenére, hogy tágabb értelemben Franciaországtól Izraelig megtalálható, szűkebben véve pedig minden szomszédos országban megvannak a változatai. Hogy honnan jött az kérdés, mi magyarok azonban igazi, hagyományosan magyar ételklasszikussá tettük. Lecsósztori.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- …
- 17
- Következő oldal »