A lecsóról még a Wikipédia is azt írja, hogy magyar étel, az angolban is a magyar szóalak honosodott meg. Mindez annak ellenére, hogy tágabb értelemben Franciaországtól Izraelig megtalálható, szűkebben véve pedig minden szomszédos országban megvannak a változatai. Hogy honnan jött az kérdés, mi magyarok azonban igazi, hagyományosan magyar ételklasszikussá tettük. Lecsósztori.
A Monarchia konyhája
Milyen volt az Orsztrák-Magyar Monarchia konyhája? Mit ettek, mit ittak a 19. és kora 20. századi polgárok? A nemzeti konyha tudat kialakulásáról már beszélgettünk most Katona Csabával a Monarchia konyháját, étel és italkultúráját jártuk körül.
Sülthal, jazz, filozófia – a Legendás Diósdi Halsütő
Aki ismeri Zsuffa Pétert, tudja, hogy semmit nem vesz félvállról, amibe belekezd. Sokáig jazzműsoráról volt ismert, amelynek szpotjait még közel 20 év távlatából is könnyű felidézni, többen pedig dj-ként is ismerik. A Covid-pandémia azonban váltásra kényszerítette, amit ő most már egyáltalán nem bán. Így született meg a személyes halséf legendája.
Új lendületet kap idén a Gourmet Fesztivál
Lendületben az új generáció az idei Gourmet Fesztiválon: idén a fesztivál teljes erőből a fiatalokra koncentrál, már komolyan érezteti ugyanis a hatását a new generation.
A nemzeti konyha kialakulása: paprikás mítoszok
A 19. században a paraszti romantikát és magyar identitását kereső városi kultúra elkezdett kitermelni egy nemzeti konyhát. Kis túlzással ez kulminálódott Venesz József, A magyaros konyha című művében, amely igyekezett szükségből újrateremteni egy akkor már letűnt kor csúcsgasztronómiáját. De mire épített, ha már az alapok is elég kaotikusak?
- « Előző oldal
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- …
- 15
- Következő oldal »