• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Fazekas Juhfark 2007

2013-05-23 ● borravalo.hu

Tőlük származik a klasszikus Somló Pezsgő is, amit anno a Malév osztott a levegőben, én pedig a 22-es csapdája kóstolón találkoztam vele az A38 hajón, vagyis a vízen.

Tíz hektár a déli oldalon, vagyis egyáltalán nem kis borászat helyi léptékkel mérve, széles termékpaletta, még vörösborok és rozé is van a kínálatban. Ez a juhfark felbontás után kicsit gyöngyözik, ami nagyon meglepő: apró szemű és a pohár falára feltapadó szén-dioxid szemcsék záporoznak.

Az illata intenzíven vegetális, zöld levelet érezni benne, ami már a kvaterner, palackéréssel felvett mézességgel párosul. Olajos, de nem nagy testű bor, éles, kissé fémes savérzettel, az érési aromák puhasága valamelyes tompít rajta.

Zöldalma, zellerszár, szárított virágok, mind a juhfark és a bazalt sajátja. Előnye egyben a hátránya is: tipikus, de kicsit unalmas. 1900 Ft-ért viszont nem rossz vétel, a Somlói Borok Boltja polcán már van újabb évjárat is, árérték aránya 3 csillag.

Somló Guide

Címkék: 2007, 3 csillag, Fazekas, juhfark, Somló

← Inhauser Vulkán Somlói Juhfark 2007 Fekete Béla Somlói Olaszrizling 2007 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!