• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Fütyülni a világra

2011-08-01 ● Kántor Endre

Végül is nincs új a nap alatt, ha páran jó hangulatba keveredve úgy söröznek pl. egy grillpartin, vagy Tisza túrán, esetleg unalmas esküvőn, ahogy ezt kell, azaz üvegből, akkor mindegy, éppen hol vannak a világon, maguktól is felfedezik az üveg rejtette harmóniákat. Ezzel az ötlettel kicsit könnyebb lesz.

Ültünk vagy hatan a nem is tudom hol, elképzelhető, hogy a Duna- de az is lehet, hogy Tiszapart volt az, nyár volt, nem volt semmire gondunk, kezünkben egy-egy üveg sör volt és a szívünkbe költözött a dal. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy el lehet játszani a boci-boci-t, az a minimum, majd a magas cét kihagyjuk, de legalább a tarkáig jussunk el, mindenki igyon le annyit a sörből, hogy be tudjon lépni, gyerünk, ha ez megy, jöhet a Satisfaction. Nem volt abszolút a dolog, elment volna egy aluljáróban, de a Vörösmarty térre vagy prágai Károly-hídra, a csepűrágók krémjéhez már gyakorolni kellett volna. Azért jól szólt, vegyünk még sört, meg hívjunk még két tagot, hogy ki legyen a skála, jöhet a Muzsika hangja, azt meg kisorsoljuk, hogy kik lesznek a mély hangok, mert azok többet ihatnak.

Hát így teltek a gondtalan nyarak, amikor a hőmérő még 20 fok fölé is kúszott, és nem féltünk attól, hogy Amerika összeomlik, maga alá temeti az összes disznót (PIGS), a portugáloktól a spanyolokig, de főleg a görögöket, hogy eléri a svájci frank az euró paritást, hogy kirúgják a kisgyermekes feleségünket, vagy a nyugdíj előtt álló szüleinket, aztán elviszik őket közmunkára, hogy vége a nyugati jólléti társadalomnak, hogy terjednek a rovásírásos helynévtáblák, hogy tökből van a citromlekvár vagy hogy egy matt feketére fóliázott Bentley elkaszál minket, akik szabályosan haladunk, kétszázzal, a belvárosban.

Na, hogy helyreálljon a világ egyensúlya, ismét lehet fütyülni a világra, most már pontosan, jól, szervezetten, még a botfülű Gyurika is be tud állni, csak a jelig kell innia. A Tuned Pale Ale ötlete nem új, de nagyon ütős, csodálom, hogy még egy forgalmazónak sem jutott eszébe itthon. (Ja, igen, ők a dobozos termékekre koncentrálnak. Hát, van egy rossz hírem a környezet védelmével kapcsolatban. Szóval már csak az érzés miatt is, én inkább veszek üvegest.) A termék a szociális interakciót erősíti, állítja a tervező Matt Braun, és igaza van. Ráadásul, a csomagban vásárolt sörök fadoboza egyben dobszerkó is, lehet ütni a ritmust. Kell ennél több? Hát ezzel már a Beverly Hills-i zsarú zenéjét is el lehet játszani! Igen, mondjuk, ha netán 15 fok fölé menne a hőmérő így augusztus elején, azért nem lenne hátrány. De egyébként nem, kezdődhet a fütyülés.

Címkék: címke, design, fütyül, fütyülés, hangszer, sör, Tuned Pale Ale, zene

← Elkeltek a Warhol-szőlők Borvidékek logói: Mátra →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!