• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Gál Tibor Syrah-Merlot 2003

2010-04-16 ● borravalo.hu

Az egyik „legfrissebb” formájú 2003-as amivel mostanában találkoztam. Színében nyoma sincs idősödésnek, kissé fakult rubin mindenféle barnás vagy narancsos játék nélkül.

Forgatva a poharat édesfűszerek kavalkádja (ánizs!), szilva és szamócadzsem, hűvös minerális jegyek (a Pajados dűlő termése) , majd karácsonyi fahéjas édesség… szóval komplex, izgalmas, szálazni való.

A hordó is ott van némi rumpuncs-vanília formájában, de annyira hátul, hogy a negyedik korty után figyel csak fel rá az ember. Ízében fekete bogyósok, borsos-sós, majd megint édes jegyek, hozza az illat által ígért izgalmakat. Hatalmas savak tartják még mindig – lecsengésében a tannin simogat (érett – nem érdes, inkább édeskés).

gal_tibor_syrah_merlot2003

7500 Ft környékén lehet manapság hozzájutni. Négy és fél csillagra teszem három szempont miatt: 1. A bor fiatalos és a savszerkezet további szép jövőt jósol (végre valami, ami nem hasalt el zeneszóval hét év alatt), 2. 2003 – érett syrah (igyekezzünk a 2007-eseket is figyelni!) 3. Nagyon tetszik!

Címkék: 4.5 csillag, Eger, Gál Tibor, merlot, slukk, syrah

← Kis cabernet körkép II. Vida Szekszárdi Merlot 2008 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!