• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Gódor Attila Rozé 2011

2012-09-12 ● Kántor Endre

Tartalmas, zamatos rozé, mely kicsit több savval és kevesebb alkohollal szebb lenne, de így sem rossz.

Gódor Attila neve tán nem sok mindenkinek ugrik be rögtön, ha Szekszárdról van szó, a Dúzsi pince, melynek évek óta borásza azonban biztosan. Ahogy a rozémesternek segédkezett, Attilát is elkapta a kékszőlőből fehérbor technikával történő borkészítés gépszíja, már pár éve készít saját rozét a mester árnyékában.

Ennek a palacknak a címkéje megkapó, a bor színe vibráló és mély, mely tartalmasabb rozét ígér. Illatra azonnal érezni 2011 melegét, a 13%-os alkoholt is sajnos. Orrban érett, lekvárba hajló pirosbogyósokat érezni, és némi fűszert. Szájban a savak lehetnének erőteljesebbek, főleg ilyen alkohol mellé, így frissebb lendülete lenne a kortynak. Különben szép rozé, hozza a papírformát, amit el is ismertek Cannes-ban, a rozé világversenyen. 3 pont.

Címkék: 2011, 3 csillag, Duzsi, Gódor Attila, Rosé, Rozé, Szekszárd

← Párkány és Komárom között XXI. Borfesztivál ? első kör →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!