• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Grizzly lesz az olaszrizling nemzetközi neve

2014-04-01 ● borravalo.hu

Nemzetközi offenzívára készül a Vidékfejlesztési minisztérium. Az olaszrizlinget kulcsfontosságú exportpiacokon nemzetközi sztárral hirdetik, felhívják a figyelmet a minőségi magyar borra és a magyar virtusra is.

Régóta jelent problémát a magyar borászatnak, hogy a legelterjedtebb hazai fehér szőlőfajtának nagyon megtévesztő neve van: se nem olasz, se nem rizling. Pedig az olaszrizling lehetne a minőségi, jó árérték arányú belépő borunk a nemzetközi piacra, ebben a szakma egyetért. Az osztrákok hasonló problémával küzdöttek meg pár évvel ezelőtt a grüner veltliner kapcsán: ebben a formában lehetetlen volt marketingelni az egyébként sikerre szánt, a pinot griggio trónkövetelőjeként fellépő bort. A ?Groovy? név végül sikerre vezetett. Most, ezen példán felbuzdulva a Vidékfejlesztési minisztérium nagy ívű külföldi marketingakciót tervezett meg az olaszrizling népszerűsítésére. A fajtát és a belőle készülő bort Hungarian Grizzly néven dobjuk piacra.

A Borbíráló Bizottság tagjaiból és a neves marketingszakemberekből, borújságírókból, sommelier-kből, növény- és állatvédelmi szakemberekből álló csoport hat havi munkájának eredményét mutatta be tegnap, Budapesten. A munkacsoport elnöke, Digalluszné Dr. Savas Etelka elmondta: a munka során több ötlet is felmerült az olaszrizlingre. Ezek közül végül az Vin d?OR és a Grizzly maradt versenyben. Míg a Vin d?OR nagyon arisztokratikus név, addig ugyancsak félreérthető, mondta a munkacsoport vezetője: sokan a franciás áthallás miatt lennének bajban, sokan pedig Tokaj-hegyaljára, a tokaji borra, mint a borok királyára asszociálnának a folyékony aranyról ? ezt pedig nem szeretnénk, mondta Digalluszné Dr. Savas Etelka. Így maradt a frappáns, divatos Grizzly, tette hozzá a szakember.

A Hungarian Grizzly kampánya jövő hónapban indul a legfontosabb nyugati és a keleti nyitás miatt kulcsfontosságúvá váló keleti célpiacokon, így Egyiptomban, Dubajban, Katarban, Pakisztánban és Kínában. A kampány értéke 360 milliárd forint, melyet a Magyar Turizmus Zrt. külföldi kampánykeretéből finanszíroz a Magyar Állam. A testület reklámszakértői szerint a kampány a magyar virtust ötvözi az állatok szeretetével és a moderált alkoholfogyasztás eszméjével, miközben előtérbe helyezi a bor jótékony egészségügyi hatásait is. Ezért nagyon jó, hogy sikerült a kampánynak megnyerni Bear Grylls túlélősztárt.

A Hungarian Grizzly plakátjain, televíziós és internetes hirdetésein Bear Grylls egy aranyos medve társaságában lesz látható egy palack olaszrizlinggel, alatta pedig a következő felirat: ?Hungarian Grizzly: Drink To The Skin Of The Bear!?

Hungarian Grizzly

(forrás: Magyar Tévirati Iroda)

Címkék: bormarketing, hungarian grizzly, kampány, Medve, olaszrizling

← Chateau Latour pinceáron Először lesz sör a London Wine Fairen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!