• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Gróf Buttler Bikavér 2006 – Bukolyi hegyet facsar

2010-04-10 ● borravalo.hu

Rubinszínű, kinyíló gyümölcsillatú (fekete ribiszke, cseresznye, csoki), sűrű szövetű, tüzes, jó balanszú panacea.

Írtam vagy száz éve, először találkozván az isten szőlejét feldúló vaddisznóra hajazó, eredeti, öntörvényű egri boremberrel, aki a játékgépek szervizeléséből is befolyt pénzecskéit a Nagy-Eged oldalába gyömöszölte, átépítve a tájat mintegy és imígyen téve szert egy egész kis vagyonra (N.B. a borászkodással úgy tehetsz szert egy egész kis vagyonra, hogy van egy egész nagy vagyonod, borászkodsz, satöbbi).

slukk_buttler_bikaver2006_6

Esencia-szerű, a préseletlen színléből szűrt borai takácslajosos koncentráltságukkal őrült finomak voltak, mára tán a balansz irányába tolódtak el (N.B. nem a vastag bor a nagy bor, hanem a harmonikus). Bukolyi és fia, Marcell nagy anyagokat (copyright Csutorás nagyapa) szivattyúznak ki a hegyből, mindig szép savtérképű, ásványos vérkészítményeket, magas szeszük nem lóg ki az erős kontextusból. A 2006-os Bikavér rubinszínű, kinyíló gyümölcsillatú (fekete ribiszke, cseresznye, csoki), sűrű szövetű, tüzes, jó balanszú panacea, nobilis médium bélszínek és vadak barátja, 6900 Ft, 4 csillag.

Címkék: 2006, 4 csillag, bikavér, Bukolyi, Buttler, Eger, egri, gróf buttler, nagy-eged

← Mesternégyes Lionelnek Kis cabernet körkép I. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!