• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Györgykovács Imre Somlói Olaszrizling 2010

2013-05-10 ● borravalo.hu

Mi jut eszembe Györgykovács Imréről? A noszogatás ellenére megtartott emberléptékű birtokméret, a légiesség és kifejezőkészség Somlón.

Szeretném előrebocsátani, hogy a Somló Guide itt fokozottan igaz. Szellőztessük! Sokat! Bontás után zárt volt, másnapra remek, harmadnapra bontakozott ki teljesen. Hagyjunk neki legalább egy-két órát a levegőn. Tehát: elsőre egy kis fűszeresség volt, meg kenyérhéj. Másnapra gyönyörű kamilla, mandula, csonthéjasok, harmadnapra feljött az ázott kövesség, egy kis vegetális-porózus háttérzenével.

Szájban elsőre a citrikus sav tűnik fel – (nehéz levetkőzni 2010-et, de nem lehetetlen, figyeljük csak) – amire másnap a test felnőtt és már nem az tűnt fel azonnal, megvolt a test hozzá. Alma, csonthéjasok, olajosság, ami a finisben is szépen játszik. Levegőn jön a gyógyfüvesség, a kamilla, egy kis szegfűbors.

Légies, nem nehézkes bor, aminek van egy kis hendikepje a savérzet miatt, de a helyzethez képest teljesen jól meg lett oldva az ügy. 3,5 csillagos ár-érték arány (Somlói Borok Boltja – 3850 Ft)

Címkék: 2010, 3.5 csillag, Györgykovács, olaszrizling, Somló

← Villányi Borászati Rt. Cabernet Franc Special Reserve félszáraz 1995 Sasseo Primitivo Salento IGT 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!