• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Harmadszor is: Egri Borok Gálája

2009-02-12 ● Kántor Endre

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az Egri Borok Gálája február közepén, Az Egri Borvidékért Alapítvány által életre hívott rendezvény két szempontból nagyon jó: 1) ennyi egri borásszal találkozni egyszerre máskor alig van lehetőség, és 2) ennyi egri bort kóstolni egyszerre máskor alig van lehetőség. Ha ez nem elég, külön bikavér asztal lesz, 30 tétellel.

Még a tavalyi év végén döntés született arról, hogy 2009-ben kik lehetnek tagjai az Egri Borvidéki Borászválogatottnak, de egységes bemutatkozásukra, csak február 14- én kerül sor, a Magyar Tudományos Akadémia termeiben. Az évente kiválasztásra kerülő borászatok számára, a válogatottban való részvétel, magas színvonalú munkájuk és a borvidékért való tenni akarásuk elismerését jelenti.
Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Egri Borok Gáláját, Kaló Imre nyitja meg. Ezt követően több mint félszáz (!) borral ismerkedhetnek meg a vendégek, köztük olyanokkal, amelyek még nem kerültek forgalomba, vagy szinte lehetetlen beszerezni, például:

Bolyki: Cabernet Franc 2006

Kovács Nimród: NJK 2005

St. Andrea: Pinot Noir 2003

Kaló Imre: Cabernet Sauvignon Rosé 2001

Újdonság, hogy közel harminc féle bikavért kóstolhatnak az érdeklődők, az erre a célra külön felállított asztalnál. Hol tart az egri borászat? Milyenek a nagy egri borok, és mi a jövőjük? Bolyki János, Demeter Csaba, Kovács Nimród, Gál Lajos, Ifj. Gál Tibor, Juhász Attila, Kaló Imre, Sike Tamás, Simkó Zoltán, Simon József, Dr. Lőrincz György, Thummerer Vilmos, és Vincze Béla, a bemutatott boraik segítségével igyekeznek a feltett kérdésekre válaszolni. Mi ott leszünk.

Korábban:

Szép savak és szavak

Megint a hegy jön Mohamedhez: Egri Borok Gálája 2.0

A hegy megy Mohamedhez: Eger Pesten

Címkék: bikavér, Eger, gála, mta

← A csúcsmerlot paradoxon Ígéretes borok Szentantalfán →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!