• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Hideg tavasz és sok eső: késni fog a szüret

2013-06-06 ● Kántor Endre

A hideg, fagyos tavasz és a sok esőzés rányomja a bélyegét az idei szüretre Európa szerte: a legtöbb helyen késésben van a szőlő.

Burgundiában közel 400 mm eső esett április 27 óta, ami a az átlagosnak több mint a duplája, írta a Decanter. Ezzel három-négy héttel csúszik a szüret, mondták a termelők. Sokan panaszkodtak a hideg miatt is, és azért, mert egy hónap alatt alig volt öt esőmentes nap. Az időjárás miatt a virágzás is késett, és az ilyenkor szokásos munkálatokat sem tudták elvégezni.

Franciaország nagy részén hasonló a helyzet, Bordeaux-ban teljesen leálltak az új telepítésekkel. Champagne-ban kimondottan nagy volt a fagykár esélye, a Loire mentén a gyors gazosodás okoz gondokat.

De nem csak Franciaországban vannak problémák: a Decanter szerint Olaszországban sem kedvezett eddig 2013: a hideg tavasz miatt a toszkán borvidékeken is nagyon elmaradott állapotban vannak a szőlők.

Címkék: 2013, eső, fagy, időjárás, szüret

← Itt vannak a Star Trek borok Hivatalosan is Jakot →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!