A szekszárdi családi pincészet és egy spanyol dizájner közös, egyéves munkájával megszületett új címkék, arculat és portfólió egy következő fejezetet nyitnak meg a Vida Borbirtoknál.
Karácsonykor aszúval koccints!
Remélem már sokan vagyunk, akiknek teljesen természetes, hogy az ünnepek alatt egy-két palack tokaji aszút is nyitunk. Megkoronázza az étkezéseket, a tradicionális karácsonyi süteményekhez remekül illik, de nekem például a karácsonyfa melletti olvasásokhoz is elengedhetetlen kellék.
Etyeki Kúria Pinot Noir – hatos évjáratválogatás
A pinot noir a világon az egyik legrégebb óta termesztett szőlőfajta. Burgundiában már a középkorban teret hódított, mára a világ minden hűvösebb klímájú borvidékén megtalálható, a magyarországi komolyabb telepítések és elterjedése a 90-es évek végére tehető. Az Etyeki Kúria 2001-es első telepítését az Nagy-Látó-hegyen sokan kételkedve fogadták, azóta a borászat zászlósbora lett.
Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük
December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. #aszuday
Buborékokkal teli borok a Dél-Balatonról
A Dél-Balaton számos szőlőfajtának ad otthont, emellett több tényező is közrejátszik abban, hogy remek habzó-, gyöngyözőborok és pezsgők készülnek a borvidéken. A löszös talaj miatt a borok gyümölcsösek, a Balaton közelsége és egyedi mikroklímája, az uralkodó északi szélirány, valamint az átlagosnál magasabb páratartalom pedig abban segít, hogy ne legyen perzselő forróság, és a savak is […]
- « Előző oldal
- 1
- …
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- …
- 168
- Következő oldal »