Remek sherry kollekciót kóstolt Stevie Kraft Valenciában, a Concours Mondial bevezető napján. Megtalálta a jerezi standot amíg Dr.Nemtudomkára várt, ahol röpködtek a dugók a 20-30 éves olorosókból és palo cortadókból. Miért is jó, hogy annak idején Drake admirális megcibálta a spanyol király szakállát?
Villányi tavasz II. ? vendéglátás mesterfokon
Maradtunk még Villány nyárnak is betudható mediterrán tavaszában,és a Vylyan után a vendéglátóink, Polgárék pincéjét látogattuk meg. A felhozatal olyan volt, amilyennek Polgárékat megismertük: összetett, koncentrált vörösök, melyekhez csatlakozott néhány játékosan könnyed fehér. A vendéglátás része pedig egyszerűen lenyűgöző volt.
Villányi tavasz I. ? a csúcs felé
Villányban jártunk, tavasz van ott, sőt, már majdnem nyár. Az ország szubmediterrán borvidékén, ahol az országos átlaghőmérsékletnél 4-5 fokkal melegebb van, pezseg az élet. Régi adósságainkat róttuk le, méghozzá nagyon szívesen,bár az adóhivatalhoz tudna így viszonyulni az ember: a Vylyannál és a Polgár pincénél voltunk. Az ember áthajt Villányon, megkerüli a hegyet, átmegy Nagyharsányon, majd […]
Itt a román feltámadás
Bíztató román borokat kóstolt Stevie Kraft Londonban. A román boripar friss befektetésekhez jutott, a helyzet kezd komolyodni. Felejtsük el régi sérelmeinket, mint a rettenetes félédes Murfatlar, komoly borok vannak a Kárpátok déli és keleti oldalán, mind hazai, mind pedig nemzetközi fajtákból. Szikár borleírások kis történelmi tényekkel megtámogatva, nem lacafacázva. A románok folyamatosan jelen vannak Londonban, […]
A nagy Pinot-hegyen is túl
Rendhagyó Pinot Noir kóstolót tartott a WSET Nemzetközi Borakadémia, melyen kiderült, ahogy ki szokott, hogy a PN nem mindig olyan, amilyenre számítunk. Vannak bíbor pinók, vannak gránát pinók, vannak bőrös, és vannak gyümölcsös pinók. A vakteszten kóstolt tételek 81-93 pont közt mozogtak, ami elegendő ok arra, hogy megállapítsuk: a PN konformista dolog, mindenki máshogy szereti […]