A borfogyasztás globálisan csökkenő trendet mutat, egy ilyen környezetben még nehezebb betörni a nemzetközi palettára. Ezt már többször megpróbált a magyar bor, eddig azonban – az elvitathatatlan egyéni sikerek mellett – ezt nem sikerült neki, a pálinkaforradalom pedig egyenesen földbe állt – mondja Tamás Gábor.
Az ablak nincs sokáig nyitva…
A magyar borok láthatóságáról diplomatikus véleménye van, úgy látja, egy borvidék, vagy ország számára nincs sokáig nyitva az ablak, ami a bemutatkozás lehetőségét nyitja meg. Aki érvényesülni akar a világ egyik kereskedelmi központjában, annak keményen oda kell tennie magát, ezt saját tapasztalatból is tudja. Barsi Szabó Gergely londoni borkereskedővel beszélgettünk.
A káposzta nem székely, az aprópecsenye nem brassói…
Pedig erről a két ételről mindenki tudni véli, micsoda. Bezzeg a hurutos fülleves, a mamaliga vagy a turc már nem ugrik be mindenkinek… Brassó és Csíkszereda gasztrokulturális szemmel: Katona Csaba történész mesél legfrissebb kalandjairól.
Mit kíván a magyar nemzet? Magyar nemzeti ország sörét!
Elmondjuk előre: ismét IPA lett az Ország Söre a Beerselection Sörszaküzlet – Craft Beer Store & Bar idei szavazásán. Hogy azon belül milyen irányzat, az a beszélgetésből kiderül!
Radovin portfoliókóstoló: trendek és élmények
Mire jó egy portfoliókóstoló? Mennyire fontosak a szakmai és fogyasztói visszajelzések? A Radovin borkereskedés eddigi legnagyobb seregszemléjén jártunk – élmények Tokajtól Piemontig.