A régi adoma szerint az optimista félig tele, a pesszimista félig üresen látja a poharat. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mi van benne, a hazai bortermelőknek meg pláne. A bor fogyasztása globálisan lemenő trendben van, a magyar borászatok pedig több kihívással is küzdenek, pl. azzal, hogyan definiálják magukat. Legújabb podcastünkben erről beszélgettünk!
Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend
Egyre jobban erősödik a koktél trend a whiskyk területén is, miközeben a hagyományokat is nagy erőkkel tarták életben. A párlatok reneszánszából a whisky sem maradhatott ki, derül ki legújabb podcastünkből. Gulyás Csaba skóciában járt, ahol a Diageo pár éve nyitotta meg új látogatóközpontját, a Johnnie Walker Visitor Experience-t, potom nyolc emeleten, az edinburghi Princes Streeten. […]
Megnyílt a Mitiszol? borbolt
Specialista borlelőhelyként 2006 óta foglalkozik természetes és natúr borok forgalmazásával és népszerűsítésével. Elkötelezetten hisznek benne, hogy az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs semmi elvéve belőle, így fejezi ki a termőhely, a talaj, a klimatikai adottságok, vagyis a terroir (termőterület) megismételhetetlen jellegét.
Újra várja a borbarátokat a Furmint Február Nagy Kóstoló!
Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a középpontba a furmintot.
Boros Bronzvasárnap
A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint társszervezőként a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal szervezi meg az Adventi Borszalont a baranyai megyeszékhelyen.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- …
- 187
- Következő oldal »