• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Itt a 2013-as Top25 Pannon bor

2013-05-17 ● borravalo.hu

Hatodik alkalommal rendezte meg a Pannon Borrégió Egyesület és a Pécsi Borozó szerkesztősége a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt. A regionális borválogatottat Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány boraiból választották ki, összesen 45 pincészet 123 bora indult.

A borversenyt Szekszárdon rendezték, a borvidékek képviselői, valamint a meghívott borszakértők és borszakírók döntöttek a legjobbakról. Idén a 25 legjobb közé 14 szekszárdi, 7 villányi, 3 pécsi és 1 tolnai bor került be.

Nem a versengés a legfontosabb, hiszen a Top 25 kiváló eszköz a régió borainak népszerűsítésére, de lehetőség a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak. Szerencsére idén is tűntek fel új nevek, új pincészetek a bekerültek között ? mondta el Schmidt Győző, a borrégió elnöke.

A Pannon Borrégió TOP25 bora 2013-ban, ábécé sorendben:

Bősz Adrián Szekszárdi Kékfrankos 2011

Danubiana Tolnai Chardonnay 2012

Danubiana Pécsi Cirfandli 2012

Fritz Pincészet Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2009

Fritz Pincészet Szekszárdi Medicina Cuvée 2009

Halasi Pince Villányi Gyöngyöző Ottonel Muskotály 2012

Heimann Családi Birtok Szekszárdi Bikavér 2011

Heimann Családi Birtok Szekszárdi Birtokbor 2009

Hetényi Pincészet Szekszárdi Merlot 2011

Hetényi Pincészet Szekszárdi Kadarka 2011

Matias Pincészet Pécsi Zweigelt 2009

Mestrineli Borászat Szekszárdi Rizling 2012

Mészáros Borház Szekszárdi Syrah 2011

Polgár Pincészet Villányi Elixír Cuvée 2009

Riczu & Stier Pincészet Villányi Rozé Cuvée 2012

Riczu & Stier Pincészet Villányi Kékfrankos 2009

Sauska Pincészet Villányi Cabernet Franc 2009

Sebestyén Pince Szekszárdi Grádus Cuvée 2007

Sebestyén Pince Szekszárdi Merlot Görögszói 2009

Szeleshát Szőlőbirtok Szekszárdi Merlot 2011

Twickel Szőlőbirtok Chateau Kajmád Szekszárdi Cabernet Franc 2009

Vesztergombi Pincészet Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2009

VinArt Borászat Villányi Cabernet Sauvignon-Kékfrankos Rozé 2012

Vylyan Pincészet Dobogó Villányi Cabernet Sauvignon 2009

Wekler Családi Pincészet Pécsi Trieb Cuvée 2011

A hatodik alkalommal megszervezett régiós borverseny legjobbjait a nagyközönség is letesztelheti június 15-én a pécsi Zsolnay Negyedben, délután 15 és 20 óra között. Bővebb info itt.

Címkék: Pannon Borrégió, pannon top 25, Pécs, pécsi borozó, Szekszárd, Tolna, Villány

← Pincészetet vesz Rupert Murdoch is Betörnek az aussiekhoz a kiwik →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Hogyan utazzunk lazaccal? - rendhagyó könyvajánló
Loading
00:00 / 33:35
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Hogyan utazzunk lazaccal? - rendhagyó könyvajánló

    Hogyan utazzunk lazaccal? - rendhagyó könyvajánló

    Nov 27, 2025 • 33:35

    Rendhagyó könyvajánló, egyben ötlet karácsonyi ajándékra: Umberto Eco Bábeli beszélgetés, Minimálnapló című kötete nem csak gasztrobubusoknak.

  • Aki meghalt a szegfűszegért: a Magellán-sztori 1.

    Aki meghalt a szegfűszegért: a Magellán-sztori 1.

    Nov 21, 2025 • 34:11

    Magellánról sokunknak az jut eszébe, hogy ő hajózta körbe a Földet. A története azonban sokkal több ennél, azzal együtt, hogy ő végül nem is hajózta körbe. Expedíciója azonban elképesztő változást hozott étkezési kultúránkban.

  • Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Nov 13, 2025 • 34:51

    „Megkérdezhetem, hogy mi volt a kedvenc gyerekkori kajád?” – ezzel a felütéssel főzi meg hírességek kedvenceit a Balint’s Pot rövid videóiban Németh Bálint privát séf.

  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!