• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Jász Laci Somlói Perverzitás 2013

2015-07-09 ● borravalo.hu

Narancsbor egy vegyes ültetvényről (főleg olaszrizling, hárslevelű és furmint, valamint több ismeretlen, egyéb fajta) egybeszüretelve (ezért lett/lehetett dunántúli tájbor és nem tiszta „juhfark”).

Az egész tétel egyben, héjon (+magon) lett erjesztve 30 napig. Pörkölt akác hordóban érlelődött a tavaszi palackozásig.

Jász Laci Perverzitás

Inkább arany, mint narancs, picit opálos, nem teljesen tiszta. Hamar eltűnő és bő széndioxiddal mutatkozik be.  Illatában erjedési, főttes aromák, sörélesztő és kénes gyógyvíz. Szájban vaskos, habzik is kicsit, tannin alig érezhető, de van benne, sav is tartja.

Vegetális jegyek is felbukkannak. Inkább érdekes, mint tiszta. Corvinus laborban mért adatok (kén 12 (65), összes polifenol 742 (200-300) mg/l, leukoantocianin 555 (4-14) mg/l, katechin 280 (14-32) mg/l, zárójeles számok az átlagos értékek fehér bor esetén). Pontozni nehéz lenne, ez egy érdekesség.

Címkék: jász laci, juhfark, nagybajszú, narancsbor, Somló

← A BLOCK4 dűlő nyomában Paloznak a bor – és gasztrotérképen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!