• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Jó reggelt kívánunk

2008-09-01 ● Kántor Endre

Kicsit nyaraltunk. Kicsit írtunk, kicsit tanultunk, kicsit vizsgáztunk és kicsit pihentünk. Kicsit bevettük a leszarom-tablettát, és nem törődtünk semmivel. Olaszos augusztusunk volt, na. De most már itt vagyunk, és ragyogunk, megint.

Van az a vicc, amikor egy vándor túrázás közben, este, jó fáradtan benyit egy parasztházba, ahol épp a család vacsorál. Köszön, de nem köszönnek vissza neki, megkérdi, hogy leülhet-e, inna egy pohár bort, enne egy keveset, de senki nem szól hozzá. Odáig fajul a dolog, hogy kezd berúgni, és elszabadulnak az indulatok. Mivel senki nem mondd ellent neki, először a lányt, aztán az asszonyt teszi magáévá, és amikor ? már nem tud mit kitalálni, hogy reakciót csaljon ki a háziakból ? arra vetemedik, hogy a ház urát szólítja meg, hogy aszongya: ?Bátyám, megettem a vacsorájukat, megittam a borukat, pálinkájukat, megvolt a lánya, meg a felesége ? most maga jön? Hogyan szeretné?? Na, erre felugrik a paraszt, és azt kiáltja: ?Na, azt már nem!? Rögtön mondja is az asszony, meg a lánya egyszerre: ?Apjuk! Te szólaltál meg elsőnek! Te mosogatsz!?

Úgy néz ki most Kántorbandi mosogat a Borravaló háza táján, a szép hosszan elfogyasztott nyaralások után. Van mit bepótolnunk, hadd kezdjük először is azzal: természetesen nem halt be a blog, sőt, soha nem látott fejlődésnek indulunk hamarosan. És lesz is miről regélni: kezdődik a szezon, indulnak a szüretek, járjuk majd az országot a hírekért, milyen lett a termés, milyen újdonságok vannak, stb. Az év pincészete lett a Vylyan, készülnek egy gálára épp, az Oremus háza táján is alakul valami, ezekről mind jól beszámolunk a szokásos módon.

Most már, hogy Dr. Nemtudomka visszatér a kies balatonmellékről, ahol írói munkásságának része volt, Stevie Kraft és Kántorbandi pedig örömmel nyalogatja a WSET zöld plecsnijét, ami a felsőfokot jelenti vájtszemű körökben, az isten sem menti meg a kedves olvasókat attól, hogy az eddigieknél súlyosabb csapást mérjünk borkulturálisan. Lényeg, hogy itt vagyunk, és ragyogunk. Vagy mi.

Címkék: itt, újra, vagyunk

← Mexikóiak a hegyen, borfesztivál megint Pécsi Tudományos Bor →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!