• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Közép-európai sommelier bajnokságot rendeznek Dunakilitin

2012-09-27 ● Kántor Endre

Dunakilitin rendezi meg szeptember 30-án vasárnap, és október 1-én, hétfőn az első profi Közép-európai Sommelier Bajnokságot a Magyar Sommelier Szövetség és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft.

A versenyre – amelynek célja a régió sommelier-jeinek szakmai tapasztalatcseréje, a nemzetközi rutin fejlesztése – hat ország hét delegációja nevezett, így 14 versenyző indul a megmérettetésen.

Az első napon rendezik az elődöntőt, ennek során a versenyzők két feladatcsoportot oldanak meg. Az első feladatcsoportban 25 kérdésből álló tesztet töltenek ki és két bort  írásban jellemeznek,  valamint két párlatot kell felismerniük. A második feladatban egy bort dekantálnak.

Az elődöntő első három helyezettje kerül a másnapi döntőbe. A döntőben a részt vevő versenyzők több feladatot oldanak meg. Pezsgőt kínálnak, egy adott ételsorhoz komplett italsort ajánlanak, hibás borlapot javítanak ki, 3 bort  és 5 párlatot kell felismerniük illat- és ízjegyek alapján, valamint egy vörösbort  dekantálnak és szolgálnak fel. A verseny közös „meglepetésfeladattal” zárul.
A nemzetközi zsűri elnöke Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség elnöke.

Címkék: bajnokság, Magyar Sommelier Szövetség, sommelier

← Harmadával kevesebbet szüretelnek Ausztriában Itt vannak a Playboy-borok →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!