• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Harmadával kevesebbet szüretelnek Ausztriában

2012-09-18 ● Kántor Endre

Jó minőségű, csodásan érett szőlőt szüretelnek az osztrákok ? de a mennyiség akár a tavalyi kétharmadára is eshet az idei katasztrofális időjárás miatt.

Májusban jégeső és fagy pusztított a sógoroknál is, fagy leginkább Kamptalban és a Weinviertelben, jégeső pedig Steiermarkban, Burgenlandban és a Thermenregionban. Kompenzációként a nyár hosszú volt és forró, 30-35 Celsius-fokos hőmérsékletekkel, írta a Decanter.

Az osztrák borászok szövetsége szerint 10 ezer hektárt érintett a rossz időjárás, ebből 4 ezer hektár használhatatlanná vált. Így a tavalyi mintegy 3 millió hektoliter helyett idén csupán 2,2 millióra számítanak. Egyes borászok véleménye szerint a szüret minősége jó, a 2003-as évjárathoz hasonló lesz, mások inkább a 2010-2011-es évjáratok közé teszik az ideit.

Címkék: 2012, Ausztria, Burgenland, Kamptal, Steiermark, szüret, termés, Thermenregion, Weinviertel

← Mennyiségre és minőségre is jó a szőlő Sopronban Közép-európai sommelier bajnokságot rendeznek Dunakilitin →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!