• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Mennyiségre és minőségre is jó a szőlő Sopronban

2012-09-12 ● Kántor Endre

Mennyiségre és minőségre is jónak ítélik az idei szőlőtermést a soproni borvidék gazdái ? közölte Taschner István hegybíró.

Kifejtette: más tájaktól eltérően a soproni borvidéken nem az aszály, hanem a nyáron érkezett jég sújtotta a termést. Kőszeg környékének 400 hektár szőlője ezt megúszta, de a két soproni hegyközség 1.450 hektárjából 250-300 hektárnyi szőlőterületet ért jégverés, amely az érintett területeken a termés negyedét-ötödét vitte el ? közölte a hegybíró.

Taschner István elmondta: a napokban végeztek a gazdák az állomány mintegy 30 százalékát adó fehérszőlők szüretével, ugyanakkor elkezdődött a kékszőlők szedése, ami várhatóan a hónap végére befejeződik, a csúcs szeptember huszadika után várható.

A korábbi években megszokott 17-tel szemben ? a korábbi szüretnek is köszönhetően – most 18 fokos a must, ami jó minőséget ígér.

A hegybíró az MTI érdeklődésére közölte: jelenleg keresleti piaca van a soproni borszőlőnek, amit az is mutat, hogy a korábbi, 100 forint körüli felvásárlási árat gyorsan sikerült 110 forintra, a cabernet, a merlot és a pinot noir alapanyaga esetében 120 forintra növelni.

Címkék: 2012, Sopron, szőlő, szüret, termés

← Kevesebb, rosszabb minőségű szőlő a szekszárdi borvidéken Harmadával kevesebbet szüretelnek Ausztriában →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!