• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Közösség, bor, Közösségi Bor

2019-03-12 ● Kodela Mia

Elstartolt a Közösségi Bor projekt 2019-es éve, melynek során öt borvidéken, hat borászatnál hat különböző Közösségi Bor készül.

A Közösségi Bor projekt célja, hogy megismertesse a borkészítés folyamatát, közben valódi közösséget hozzon létre a résztvevőkből, akik belevágnak egy egész éves borkészítési folyamat gyakorlati kivitelezésébe. A közös projektmunka végeredménye a Közösségi Bor.

Folkmann László alapító

A 2013-ban indult kezdeményezés alapgondolatát Folkmann Lászlónak az adta, hogy az elmúlt évek során a borkóstolás kultúrája elterjedt, ?kóstolni mindenki tud?, de a borkészítés folyamata csak kevesek számára ismert. A közösség szövetkezeti alapon működik. Az elméleti oktatás mellett a projektek során évente 5-8 alkalommal zajlik terepmunka kezdve a metszéssel, később zöldmunkákkal, majd szüret, a készülő bor kezelése, végül palackozás. Mindez Magyarország különböző bortermő vidékein, borászok bevonásával, az ő szakmai irányításuk alatt, erőforrásaik segítségével valósul meg.

Szűcs Ferenc

Bár a metszés március első hétvégéjén elkezdődött, a 2019-es projektekre még nem késő jelentkezni és a Közösségi Bor Facebook oldalán követhetőek az egyes események időpontjai:

– Chardonnay pezsgő Etyeken, a Nádas Borműhelynél, Nádas Szilárd irányítása alatt
– Pécsi Rajnai Rizling Hosszúhetényben a Szabó Pincében Szabó Zoli irányításával
– Tokaji Furmint Tállyán, a Szűcs Pincészetben, Szűcs Feri segítségével
– Pécsi Kékfrankos Mohácson, a Planina Borházzal közösen, Horváth Zoltán iránymutatásával
– Tolnai Siller Pakson, a Mayer Pincében, Mayer Antal szakmai vezetése alatt
– Káli Chardonnay Szentbékkállán, Istvándy Jenő Pincészetében, Istvándi Tamás vezetésével

 

Címkék: istvándy jenő pincészet, Közösségi Bor, Közösségi Bor Projekt, mayer pince, nádas borműhely, planina borház, szabó pince, szűcs pincészet

← Új időszámítás a Villa Tolnaynál Pinty került a boros címkére →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!