Nem szokványos a Somlóról rosét inni, de ez a Kreinbacher a példa rá, hogy van amikor érdemes.
50% merlot, 34% syrah, 16% kékfrankos. A fajták 4-7 órás áztatás után acéltartályba kerültek, teljes egészében reduktív a tétel, a palackozás előtt házasították.
Pirosbogyós gyümölcsök, eper és málna, illatban és ízben is sok ásványt érezni, kis só, grapefruit. Élénk sav (7,3 g/l), alacsony alkohol (12%), olyan kis maradékcukor (0,5 g/l) hogy nem is érezni. Sem illatban, sem ízben nem harsány, leginkább az ásványosság vezeti, mellette érezni a gyümölcsöket. Ha kicsit várunk, akkor nagyon halványan ugyan, de a tipikus somlói termálos jelleg is megjelenik. Karcsú test, szép lecsengés jellemzi, én inkább magában innám, mint fröccsnek. Ha tényleg 1600,- Ft körül lesz, ahogy most én tudom, akkor 4 csillagot ér.