• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Kreinbacher Rozé 2014

2015-05-14 ● Kodela Mia

Nem szokványos a Somlóról rosét inni, de ez a Kreinbacher a példa rá, hogy van amikor érdemes.

foto

50% merlot, 34% syrah, 16% kékfrankos. A fajták 4-7 órás áztatás után acéltartályba kerültek, teljes egészében reduktív a tétel, a palackozás előtt házasították.

Pirosbogyós gyümölcsök, eper és málna, illatban és ízben is sok ásványt érezni, kis só, grapefruit. Élénk sav (7,3 g/l), alacsony alkohol (12%), olyan kis maradékcukor (0,5 g/l) hogy nem is érezni. Sem illatban, sem ízben nem harsány, leginkább az ásványosság vezeti, mellette érezni a gyümölcsöket. Ha kicsit várunk, akkor nagyon halványan ugyan, de a tipikus somlói termálos jelleg is megjelenik. Karcsú test, szép lecsengés jellemzi, én inkább magában innám, mint fröccsnek. Ha tényleg 1600,- Ft körül lesz, ahogy most én tudom, akkor 4 csillagot ér.

Címkék: 2014, 4 csillag, Kreinbacher, Rosé, Rozé, slukk, Somló

← Nincsenek válaszok kadarka fronton Taste of Austria – egy nap Ausztriával →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!