• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Kreinbacher Somlói 2007

2011-02-16 ● borravalo.hu

Az első benyomások még Somlóról szólnak: a halvány arany szín, a lassú mozgás, a szépen beérő illat, amiben még ott van a fejlődésnek lehetősége is.

Aztán a meleg évre jellemző érett gyümölcsök, puha, lédús mind, leginkább a barack, a körte mutatja magát. Úgy szépen eltűnik a terroir is, inkább a krémesség, puhára érett, de szépen fanyarkás tónusai jelzik, hogy azért savban sincs hiány. A hordóból is vannak enyhe szegfűszeges-vaníliás érzetek, viszont itt ? a második-harmadik korty táján ? már olyan akácmézes, hársvirágos hízelkedés van, amitől azt hihetnénk, több benne a hárslevelű.

Pedig nem, csak kicsit próbálja lenyomni a furmintot. Teste nem túl vastag és karaktere nem is szikár, mineralitása inkább Tokajra emlékeztet. Egészében véve nem igazán Somló, talán nem is akar nagyon az lenni, talán nem is kell az legyen. Inkább kedves-piacos tétel, elég jó áron van, nagyjából a csúcs közelében tart, szóval igyuk. Három és fél csillagra adom.

[Hamarosan jön Fater a teljesség igényével végrehajtott furmint fürdőzése a Furmint Februáron! ? a szerk.]

Címkék: 2007, 3.5 csillag, furmint, hárslevelű, Kreinbacher, Somló

← Hollóvár Somlói Furmint 2008 Nagyot szóló furmintok →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!