• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Laczkó: Legyünk lokálpatrióták!

2007-05-31 ● Kántor Endre

A Törley Pezsgőpincészet borászával a londoni nemzetközi bor és párlat kiállításon találkoztunk. A cégcsalád hihetetlen mennyiségű érmet gyűjtött be, a hozzájuk tartozó márkák, a György Villa, Francois, Chapel Hill, Hungarovin, BB, Szent István Korona közül több is bronzérmes lett az IWSC-n.

Borravaló: Mi három nap summája?

LG: nekünk az volt a fontos, hogy a boraink és a pezsgők jól szerepeljenek, ezt a célt el is értük. Aztán fontos volt, hogy rengeteget kóstoljunk, hogy tudjuk, mivel kell versenyeznünk. Zónáztunk, végigmentünk minden egyes piacon, akiről tudjuk, hogy ellenfél és végigkóstoltuk.

 

Borravaló: Mi volt a legveszélyesebb?

 

LG: Mindenki veszélyes volt. Mi is megpróbálunk persze veszélyesek lenni rájuk nézve ugyanígy. Nekem a Wine Fair nagyon tetszett, a magyar stand is látványos volt, de lehetett volna nyitottabb. Sok helyen láttam azt, hogy a standra be lehetett lépni, leülni. Persze, biztos sokat dolgoztak vele, de mégis kicsit nyitni kellene valahogy.

 

Borravaló: Melyik stand és melyik bor tetszett nagyon?

 

LG: A borok 88 százaléka nagyon jó volt szerintem. Volt egy-kettő olyan is, amit nem mutogatnék, de összességében nagyon tetszettek. Az brutális, ahogy sulykolják rád, hogy „Dél-Afrika”, „Új-Zéland”, meg „Ausztrália”? Ők nagyon nagy nyilvánosságot kapnak. Végig is kóstoltuk a boraikat. Hál? istennek ezek zömét nem lehet elérni otthon.

 

Borravaló: Miért hál? istennek?

 

LG: Legyünk annyira lokálpatrióták, mint a spanyolok, olaszok, franciák: mi is igyuk a saját jó borainkat. Kóstolja persze mindenki meg a külföldieket, de a hazai jó borokból fogyasszunk többet. A vendéglátósoknak is azokat a borokat kellene tartaniuk, amelyek megfizethetők, és ezeket kellene ajánlaniuk a vendégeknek. Azt tudomásul kell venni, hogy ha ezt nem tesszük, akkor elég nagy bajban leszünk hamarosan. Nekünk fontos az export, de a belföldi értékesítés a legfontosabb.

 

Borravaló: Elég jól teljesítettek a boraitok?

 

LG: Nagyon örülök, hogy ilyen jól szerepeltünk, és szerintem minden ilyen szereplés bizonyíték arra, hogy jó minőséget produkálunk. Persze, küzdünk mindenféle körülménnyel, és nyilván jó lett volna, ha nekünk is becsúszik egy ezüst vagy egy arany, de azért ilyen nagy tömegben ilyen jól szerepelni, az magáért beszél. Arra pedig igenis büszkék lehetünk, hogy 5-6 eurós borokkal ilyen jó eredményt érünk el. Ez tök jó!

 

Kántorbandi, London

Korábban:

A nagy londoni balhé 4.: rengeteg magyar érem

Címkék: Laczkó Gábor, London, Törley

← A Varsói Szerződés csodafegyvere Kamocsay: Nem vagyunk eléggé figyelemfelketőek →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!