• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép

2018-06-08 ● Kodela Mia

120 ezer példányban, összesen 64 vendéglátóhellyel a ?fedélzeten? – köztük éttermek, borászatok, cukrászdák és szálláshelyek ? jelent meg az idei kiadvány. Újdonság, hogy a Gasztrotérképet mostantól digitális formában is használhatjuk, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. 

34305369_1579636132165537_4518768399592980480_n

Megérkezett az új generáció a balatoni vendéglátásba! Izgalmas újdonságokkal jelentkezik idén a Balatoni Gasztrotérkép csapata: a mostantól egy kattintással letölthető applikációjukban fiatal hazai vállalkozók új helyeit, friss nyitásokat, és persze a már megszokott prémium vendéglátóhelyeket is bemutatják, a papír alapú kiadvány pedig többszáz ponton elérhető, a balatoni régióban és a fővárosban.

120 ezer példányban, összesen 64 vendéglátóhellyel a ?fedélzeten? – köztük éttermek, borászatok, cukrászdák és szálláshelyek ? jelent meg az idei kiadvány. Újdonság, hogy a Gasztrotérképet mostantól digitális formában is használhatjuk, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is elérhetővé vált, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok.

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű, lehetőleg nem csak a szezonban nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei, ötödik kiadásban rengeteg újdonság szerepel: külön jelölést kaptak a szezonális helyek, melyek igazán elkötelezettek a magas minőségű vendéglátás iránt, de a legtöbb Gasztrotérképen szereplő szolgáltató továbbra is az egész éves nyitvatartást tűzte ki célul.

34112988_1579573995505084_1653367202696396800_n

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztro-iránytűvé. Az idei az ötödik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és a tavalyi első, egész Balatont felölelő kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma három év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett ?szezon? meghosszabbításában is.

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni ?zászlóshajók? és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

A készítők idén is piktogramokkal segítik a tájékozódást: idén már a vegetáriánus kínálattal rendelkező helyeket is jelölik, a digitális változatban külön kiemelik, hogy hol lehetséges bankkártyás fizetés, melyek az akadálymentesített szolgáltatók, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet/borbolt, szálláshely, melyek az új nyitások, és a szezonálisan nyitva tartó egységek.

34053976_1579573612171789_2547955224836833280_n

?Idén a legnagyobb újításunk, hogy sikerült digitális formátumban is létrehoznunk a Balatoni Gasztrotérképet, reméljük, hogy a közönség is nagy lelkesedéssel fogadja majd az Applikációnkat! Hatalmas öröm számunkra, hogy kevesebb, mint 3 év alatt ilyen látványos fejlődés mutatkozik meg a balatoni vendéglátásban, és ennyi új generációs fiatal vállalkozó dolgozik azon, hogy egyre szuperebb desztináció legyen a Balaton. A mi feladatunk az, hogy segítsünk partnereinknek abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, és minél többen induljanak útnak, és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján.? ? vélik a Balatoni Gasztrotékép készítői, Szauer Judit alapító, gasztro-kommunikációs szakember, valamint Budavári Dóra, társalapító és főszerkesztő.

A készítők idén is megőrizték a már jól bevált grafikus arculatot, mely Kerekes Kata grafikus kezemunkáját dícséri. A lányok igyekeztek minden eddiginél még látványosabban megjeleníteni meg a Balaton kiemelkedő minőséget képviselő vendéglátóhelyeit és néhány ikonikus látnivalót is.

A Balatoni Gasztrotérkép Applikáció (fejlesztő: Makery) ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról is, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható több, mint százhúsz kiemelt balatoni és többtucat budapesti turisztikai ponton, a balatoni régióban lévő MOL töltőállomásokon, a Nagyon Balaton fesztiválsorozat egyes rendezvényein, valamint a Gasztrotérképen szereplő 64 partnernél is.

Weboldal: www.gasztroterkepek.hu

(Fotók: Szabó Miklós)

Címkék: Balaton, Balatoni Gasztrotérkép, gasztrotérkép

← 24 órás, világkörüli ünneplésre készül a Moët & Chandon Az év egyik leghangulatosabb borfesztiválja Kürtön →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!