• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Megkóstoltuk a Frankel Delit

2018-01-30 ● Kodela Mia

A kis üzlet egyszerre delikát, egyszerre kulináris műhely, egyszerre bisztró és kávézó. Egy hely, ahova jó megérkezni, ahol jó körülnézni, ahol jól esik leülni kicsit, meginni egy kávét, megebédelni, és sokat beszélgetni, ötletelni.

DSC_9075

Egy napra kinyílt a Delikát ajtaja, hogy végigkóstolhassuk válogatott finomságait. A hangulatért felelős Gastro-Hack csapat beszállítótól származó, szarvasgombás ?mangalica bejglis? pizzát és csoki szuflét sütött a védjegyükké vált Big Green Eggben, a galérián pedig kézműves sajtok, sonkák, kisüzemi olasz és hazai kolbászok, frissen sült kenyér és a legkülönbözőbb kencék mutatták be a Deli igencsak széles kínálatát, a poharakban pedig Bocelli prosecco és jéghideg, csapolt Hekkelberg sör került. A falakon az Autistic Art által támogatott autizmussal élő fiatalok festményei láthatóak még egy jó darabig, a kellemes környezetben pedig akár még a laptopot felcsapva, egy fekete Le Piantagioni kávé, és egy szelet házi sajttorta társaságában dolgozni is lehet kicsit.

image00001

Szinte lehetetlen elmenni innen üres kézzel, a kínálatból biztosan beférkőzik a papírtáskába egy-két üvegcse szarvasgombás olaj, vagy néhány csatosüvegben még a palackozás után is folyamatosan érlelődő Etyeki kézműves sör. Ráadásul vissza-visszatérni is megéri, hiszen egyre gyakoribbak a tematikus gasztro estek és kóstolók, a Deli Gourmet Estek.

image00007

A Frankel Delikát a tulajdonosok saját szavaival leírva:

?Delikát bolt vagyunk a szó hagyományos, eredeti értelmében, ahol kiváló minőségű élelmiszereket lehet vásárolni, s a belőlük készített finomságokat elfogyasztani. Ha ízlett valami, minden hozzávalót meg tudsz venni, hogy otthon is elkészíthesd, s ha megtetszett egy alapanyag, szívesen megmutatjuk, mi milyen ételt gondoltunk belőle. Helyben sütött pékárú, ültetvényes kávé, természethű borok – dugódíj ellenében akár ott fogyasztásra is -, szarvasgombás ínyencségek, kézműves sajtok, kisüzemi húsféleségek, pástétomok, lekvárok, szörpök, ivólevek, friss tészták, gombakészítmények, házi torták, szendvicsek, napi leves, pohárételek és jéghideg kézműves sör a csapon.?

Facebook

Címkék: Frankel Delikát, gasztro, kézműves sör, prosecco, sajt

← Egy felmérés szerint csapolt legyen és magyar Február, a furminthónap →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Áprilisban kékfrankos

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!