• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Megugrott Kalifornia

2010-02-13 ● Kántor Endre

Magas minőség egyre olcsóbban: ez lesz az eredménye annak, hogy a kaliforniai szüret 23 százalékkal többet hozott 2009-ben, mint előző évben. Elemzők szerint a többlet kedvező árakat hoz majd.

A California Department of Food and Agriculture ? kaliforniai mezőgazdasági szerv előzetes adatai szerint 3,7 millió tonna szőlőt szedtek le 2009-ben, ami épp hogy elmarad a rekordévnek számító 2005-től: akkor 3,76 tonna volt.

california470Képünket Andy Katz-tól, kedvenc borfotósunktól loptuk.

Elemzők szerint a kaliforniai termelők a mennyiség növelésével próbálnak versenyezni az olcsóbb külföldi importokkal. Persze, ehhez a nagyon jó évjárat is kellet, kedvező időjárás, jó csapadék, stb.

Azt mondják, a tavalyi masszív mennyiséggel sokkal több magas minőségű, de középre pozícionált bor készül majd – jelentette az Associated Press. A válságban pedig épp a közép vagy lejjebb pozícionált borokat vitték a legjobban a fogyasztók.

Ez egyértelmű piaci válasz arra, ahogy korábban írtuk, hogy szorulnak a kaliforniai borászok a válságban. Ti. Kalifornia 16 éve először tapasztalt visszaesést a boreladásban. Az USA-ban ugyan nőtt ugyan a fogyasztás, de az import borok javára.

Címkék: Amerika, Kalifornia, kereskedelem, piac, rekord, szüret, termés

← Borászok forradalma Sörminiszter →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!