• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Napbor a hajón

2007-09-27 ● Kántor Endre

Namostan az történt, hogy engedtünk egy csábításnak, mely igen erőteljes mivoltát több komponens határozta meg. 1. Találkozhatunk a St. Andrea Lőrincz Györgyével és faggathatjuk is őt. 2. Megismerkedhetünk a St. Andrea öt tételével, köztük három ?06-ossal. 3. A tételekhez igen körmönfont fogásokat fogyaszthatunk. Kell ennél több?

Dr. Nemtudomka alig látszik ki a munkából: leginkább egy halom jegyzet közt vizionáljuk őt. Szemüvege orra végére csúszva, tekintetével távoli dűlőket fürkész, ujjai a klaviatúrán ? titok a dolog, de nektek elmondjuk: könyvet ír.

Egy dolog van, (egy dolog biztosan van) amit ennél szívesebben tenne, ez pedig egy gasztronómiai kalandozás az A38-on, ahol is, mint túravezető (kapitány) szokása kalauzolni a legénységet különböző elő- s fő ételek, és a melléjük párosított borok tengerén. A feltételes mód nem véletlen, hisz Dr. Nemtudomkát ez esetben valósággal lebilincselte múzsája (a megtestesült szigor), s ezért kénytelen volt csábítással rábírnia tettestársát e blogon, hogy (legalábbis, mint fregatt főhadnagy) vezesse már a legénységet a csütörtök esti kalandon.

Kántorbandit nem kellett sokáig győzködni. Elég volt hozzá Lőrincz György (St. Andrea Pincészet) személye, na, meg ez a menüsor, hogy döntsön:

St. Andrea Rozé ’06
Hagymalekváros húspástétom mini korongon

St. Andrea Napbor ’06
Grapefruittal ízesített sütőtök krémleves

St. Andrea Örökké ’06
Libamáj vajon pirított kalácson, mangószeletekkel

St. Andrea Áldás ’05
Makrélafilé roston sült zöldségekkel és burgundi mártással

St. Andrea Merengő ’05
Bélszínjava almatortával és szarvasgombás Perigueux mártással

Na, kérdjük akkor, kell ennél több?

Ha igen, még több itt: http://www.a38.hu/?p=cikk&id=337

Aki nem tart velünk, az olvasson serényen, a kalandról beszámolunk ehelyütt.

Korábban:

Terroir-gasztronómia

Kolbászhimnusz

Van Budán egy kiskocsma?

Bort. Húszezeré?. Étterembe?. Nemnormális-e?

Címkék: A38, Áldás, borvacsora, Lőrincz György, Merengő, Napbor, Örökké, St. Andrea

← Aszúvadászat a Mandolás-dűlőben Persze, hogy a kutyafáját! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!