• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Nem jött be a meztelen Paris Hilton

2009-04-23 ● borravalo.hu

Amikor először olvastuk, azt hittük kacsa, de nem az volt. Aztán jobban belemásztunk, és láttuk, hogy végül is a termék és a reklámarc jól passzol egymáshoz: mivel mással is lehetne reklámozni egy dobozos, prosecco-nak nevezett izét, mint egy csupasz, aranyra festett Paris Hiltonnal? Valami azonban nem működött a dologban, az eladások nem nőttek.

Még tavalyelőtt volt arról egy kacsa, hogy Paris Hilton lesz a világ előtt Bordeaux szóvivője, és akkor vagy 10 percig gyorsabban dobogott a szívünk, kellett hozzá némi nikotin meg egy kis hüledezés, hogy ?na de hova tart a világ így? és stb., aztán rájöttünk, hogy áprilisi tréfa az egész, és jót röhögtünk, megkönnyebbülve.

Aztán jött a bejelentés, az osztrák származású gyáros, Guenther Aloys cégétől, aki Rich Prosecco néven gründolt egy dobozos habzóbor márkát, hogy Paris Hilton lesz a reklámarc. A dolognak külön pikantériája, hogy az olaszok biztos kefét ettek a bejelentésre, lássuk be, ez olyan, mintha a dobozos aszúfröccsel állna elő valaki amerikában, Creamy Tokaji néven.

2009_04_parishilton

Viszont megint azt hittük kacsa, de nem: a Rich Prosecco levetkőztette Paris Hiltont, ezt a hülyeség mintaszobrát, az übergiccs és gagyi királynőjét, ezt a mezei poszáta szellemi kapacitásával rendelkező, leplezetlen butaság-szimbólumot (akiről Bret Easton Ellis figurái jutnak eszünkbe a Glamorámából), és aranyra festette.

Végül is, a termék és a reklámarc passzol, még az ötlet is. Ezt meg kell adni. Viszont úgy néz ki, vagy a célközönség nem lett eltalálva, vagy a termék nincs jól pozícionálva, mert az eladások nem nőnek. Közben az olaszok perelnek, ami szintén nem tesz jót az eladásoknak, a dobozos pezsgők készletekben állnak. De Guenther nem mérges, a Sunnak azt mondta, Paris tökéletes erre a feladatra, és megtartják. Hamarosan jön az új kampány, most már kíváncsian várjuk az vajon hogy szárnyalja túl a jelenlegit.

Címkék: marketing, média, paris hilton, prosecco, reklám

← Szex, vörösbor, csoki Bordeaux-i siker →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!