A bor szicíliai vecsernyékhez. Sok gyümölcs és valahogy sikerült megőrizni a savakat, lent tartani az alkoholt.
Szicília nagyon nyomul, egymaguk több bort készítenek, mint a magyarok együttvéve. És ezek kérem, egyre jobb borok. A szín közepes rubin, kifele halványul. Az illat egyrészt poros málna és szeder, másrészt meg fölötte lebeg az újhordó fahéjjassága. Fejlődő, közepes intenzitással. A bor száraz, savai közepes alatt vannak kissé. A tannin nagyon érett, vársonyos, de ott van rendesen.
A bor teste közepes plusz, az alkohol frankón belesimul, csak a végén éget egy kissé, amikor a gyümölcsök már elhalkultak. Az íz továbbra is a fahéj és a pirosbogyós erdei gyümölcs közti játszmáról szól, aztán jönnek a fekete gyümölcsök, és amolyan fahéjas szilváspite módra éri az embert a crescendo. Ár érték aránya kiváló (értsd: a reptéri vámmentesben is csak kb. 1500 HUF) ergo négy csillag illeti meg.