Jópofa és frissítő bor a Nyakas háza tájáról, ahol ilyesmit gyakran készítenek. Jó benne, hogy gyakorlatilag bárhol fellelhető, és legtöbbször kilencszáz forint körüli áron elérhető.
Chardonnay, Irsai Olivér és rizlingszilváni házasításáról van szó, mely korábban a sokkal semlegesebb Budai Cuvée névre hallgatott, de miután már nem nagyon szabad cuvéezni a címkén, meg nem is volt túl frappáns a név, előrukkoltak ezzel. Lássuk be, az új név sokkal jobb.
De ne higgyük azt, hogy a borra értendő az utalás, persze arra is. Viszont Tök határában van egy ilyen névre hallgató pincesor, ahol 100-200 éves pincék sorakoznak, a gazdák alig várták, hogy kiérjenek oda, így keresztelték el. A bor a borvidékre jellemző harsány savakkal nyit, de ezt jól kompenzálja a leheletnyi maradék cukor és közepes test, a chardonnay negédessége és az Irsai friss citrusossága. Mindez szájban némi savanyú cukros utóízt ad, melytől egyszerű, vidám bort kapunk, tökéleteset a mindennapokra, fröccsnek is kiváló. 900 forint alatt pedig tökéletes. Ezért szép 3 csillag.