• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Nyakas Budai Sauvignon Blanc 2011

2014-02-11 ● Kántor Endre

Karakteres, zamatos sauvignon blanc Nyakaséktól, kicsit kilógó alkohollal, de szép összetett aromavilággal.

Valahogy ez a műfaj jobban sikerült a Nyakas pincének, mint a rajnai rizlingjük, ami jó bor ugyan, de nem estem tőle hasra.

A pohárban élénk citrom szín, már nyitáskor érezni intenzív illatát, elsősorban érett fehérhúsú gyümölcsök, némi vegetalitással és virággal megtoldva. Citrusok, egres, zöldpaprika, bodza. Nem mondhatnám, hogy abszolút tökéletes sauvignon blanc illata van, ez talán annak köszönhető, hogy túlságosan domináns benne az alkohol. Ez a legnagyobb hibája, a korty végén is fűt, illatban pedig szúrósságot ad neki.

Ettől eltekintve azonban kompakt kis bor, a magas alkohol (pedig 13% nem is olyan sok, itt mégis kilóg) mellé telt test tartozik, élénk savak, viszonylag hosszan tartó zamatok. Szájban kap még egy jó kis grépfrútos svungot, a végén egészen savanyúcukros lecsengéssel. Árban pont annyiért vettem, mint karcsúbbik társát, az 1800 Ft nálam derék 3,5 csillagot ér.

Címkék: 2011, 3.5 csillag, Etyek, Nyakas, sauvignon blanc

← Nyakas Budai Riesling 2011 Az abruzzói trakta →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!