• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Nyakas Budai Riesling 2011

2014-02-10 ● Kántor Endre

Ha valaki egy komoly rajnait vár, csalódni fog. Ha egy könnyed bulibort szeretnénk és nem vagyunk fajtanácik, akkor éppen súrolja a felső árlimitet.

Tán azért budai és nem rajnai rizling van a címkén, mert ez a bor nem az. Illetve, végül is az, de mégsem. Mert valóban, szép rajnais fajtajelleges illattal nyit a bor, ami a gyümölcsöket illeti, ott is van a karakteres citrusos vonal. Ami a petrolosságot, hát azt hiába keressük. Ennek ellenére a pohárban szép mély citrom színt mutatva, lédús citrusos illatokat eregetve nagy ígéretekkel kecsegtet. Melyeket aztán sosem vált be.

Szájban ugyanis egysíkú, az érett citrom és grépfrút megvannak, de a test középen lukas, valahogy elfogy a szájban. Nem arról van szó, hogy rossz bor lenne, dehogy. A Nyakas pincétől komoly csalódás még sosem ért. Mert végül is minden a helyén van itt, komoly hiba nem mutatkozik, jól is itatja magát, friss, gyümölcsös, még egy kis szénsav is felüti a fejét. Inkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy rieslingecske ez, és ha ezt a tényt helyén kezeljük, akár még az 1800 forintos árat is el tudjuk fogadni. Ennyiért 3 csillagos árértéket képvisel.

Címkék: 2011, 3 csillag, Nyakas, Rajnai Rizling, riesling

← Konyári Loliense Sigillum (vörös) 2005 Nyakas Budai Sauvignon Blanc 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!