• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Odavág az Interspar

2009-04-06 ● Kántor Endre

Helyre kis borválogatást dobott össze az Interspar, több olyan borral is, amit eddig csak szaküzletben láttunk, viszont olyan árakkal, amit eddig ott nem. Tendencia ez a nagy láncoktól, és bár idegenkedünk alapvetően az itteni vásárlásoktól, érdemes egy pillantást vetni arra, mit műveltek most.

Az utóbbi időben mintha észbe kaptak volna a hiperek, szuperek, nagyobb üzletláncok borilag. Ugye, emlékeznek a kedves olvasók arra, hogy elsőként a Tesco csinált nagy ügyet abból, hogy de ő most ezentúl biza nagyon odafigyel majd borválasztékára, na meg persze az árakra. Hát a bíztató kezdet után, melynek mi is tanúi voltunk, az ősi erők visszarendezték az egyensúlyi állapotot a Tescóban. Mintha eretnek tanok empirikus bizonyítékát látnánk, melyek egyenesen nekimentek a Ramsey-elvnek, és quod errad demonstrandum kihozták, hogy minden rendszer a rendszertelenség felé törekszik mégis.

Mivelhogy káosz van a Tescóban borilag, mert ugyan azt ígérték, hogy jó lesz, meg minden, ember legyen a talpán, aki 10 perc alatt össze tud válogatni egy kartonra valót ? a borvidékek szerinti beosztás csak névleg működik, a külföldi borok is legtöbbször összevissza vannak felhányva a polcokra, a kiemelt minőségű borok közül többen a ?sima? polcon is megtalálhatók, szóval egyelőre nem működik a rendszer.

Nem mintha sokat vásárolnák ilyen helyen, viszont a borkultúra elterjedése nekünk is érdekünk, közös ügy, cosa nostra. Meg aztán, a magyarok többsége hiperben, szuperben vásárol, örvendetes folyamat az, ha ezek a láncok is fejlődnek. Ahogy, a hírek szerint fejlődik az Interspar is. A hírek, azaz maga az Interspar katalógus szerint, amit sikerült a kezünkbe kaparintani pár napja, és meglepődni.

Igen szép felhozatallal kecsegtet ugyanis a katalógus, noch dazu, igen szép áron. Sőt: néha ijesztően szép áron. Csak szemezgetünk a választékból, mindenki keresse meg magának a teljes listát, amely egyébként elérhető az Interspar honlapján. Szepsy Furmint 3790 Ft. DemeterVin Úrágya Furmint 3490 Ft. Dúzsi Rosé 1230 Ft. St.Andrea A kutyafáját vörös 1640 Ft. Gál Tibor Bikavér 2390 Ft. Takler Trio 1790 Ft. Heimann Cervaes 2490 Ft. Bock Magnifico 11900 Ft. Hát, bizony vannak itt olyan borok, melyekért legalább duplát kell fizetni több helyen is, persze van olyan is, amit azért vettünk be a listába, mert örültünk, hogy bekerült az Interspar válogatásába, és nem csak egy szűkebb, szaküzletbe járó réteg ismerheti meg. A teljes igazsághoz tartozik, hogy persze, vannak fogások az Intersparnal is, hisz akad olyan tétel, amely 100-200 forinttal drágább, mint szaküzletben, de a többség nem ilyen, sőt. Érdemes kicsit böngészni a neten egy bevásárlás előtt, de sokat nem, mert ezek kellendő dolgok.

Végül csak reméljük, hogy 1) a tárolási körülmények jók az Intersparban, nem ez az általános tapasztalat 2) nem marketing hóbort ez, mint a Tesco esetén, 3) a többiek is beállnak a sorba ? ahogy halljuk, így van: az Aldi, a CBA is tartogat izgalmakat. Ezeknek utánanézünk.

Korábban:

Hol veszem a boromat?

Önök kérték: Tesco kóstoló

Címkék: Bock, DemeterVin, Duzsi, Gál Tibor, Heimann, interspar, St. Andrea, Szepsy, Takler

← Itt mindenki hülye? Könnyű borokkal a válság ellen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Mit adott nekünk Gundel Károly?
Loading
00:00 / 32:13
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!